BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.248,16
GÜNCEL

Raporla atılanlara dönüş yolu geliyor

Milli Savunma Bakanlığı, FETÖ mensuplarının GATA'da hazırladıkları raporlarla askeri okullardan uzaklaştırılan öğrencilerin dönüşü için çalışma başlattı.

Darbe girişimi sonrası yaşanan kumpasların ortaya çıktı. FETÖ'ye üye olanlar tarafından yapılan raporlarla askeri okullardan uzaklaştıran öğrenciler için yeni düzenleme yapıldı.

Milliyet'te yer alan habere göre, buna göre, dönmesine imkan olan öğrenciler yeniden istihbari ve sağlık kontrolünden geçirilecek ve isterlerse harp okullarına alınabilecek. Dönme imkanı olmayanlar ile istemeyenlere ise tazminat ödenmesi gündemde.

Çalışma olgunlaştırıldıktan sonra yaşama geçirilecek. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da çalışmaya dair ilk işareti verdi ve "Bu konuda çalışmayı tamamladık, birkaç alternatifli çalışmamız var, Başbakan'a sunalım. O arkadaşların sorunlarını çözecek bir düzenlemeyi hazırladık" dedi.

GATA'DAN VERİLEN SAĞLIK RAPORLARI İNCELENİYOR

Darbe girişiminin ardından FETÖ mensuplarının büyük oranda ele geçirdiği askeri okullar ile GATA'dan verilen sağlık raporuyla meslekten atılanlar mercek altına alındı.

Birçok öğrenci mobbing, şiddet ve işkence gördükleri için okuldan atıldıklarını ifade ederken birçok öğrencinin de GATA'dan alınan raporlarla askeri okullardan uzaklaştırıldıkları ortaya çıktı. GATA raporuyla okullardan uzaklaştırılan öğrencilerin büyük çoğunluğunu ise pilot adayları oluşturdu.

Milli Savunma Bakanlığı, askeri okullardan uzaklaştırılan mağdur öğrenciler için çalışma yaparken çalışma dün Başbakan Binali Yıldırım'a da sunuldu.

Hükümet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, GATA'dan raporla uzaklaştırılan öğrencilerden belirlenecek yaşta ve uygun şartlarda olanlar yeniden davet edilecek. Bu öğrenciler istihbari ve sağlık araştırmasının ardından uygun bulunmaları ve kendilerinin de istemeleri durumunda Harp Okullarında eğitimlerine başlayabilecek. Yaş veya başka gerekçelerle uygun olmayanlar ile kendi istekleri ile dönmek istemeyen mağdurlara ise belirlenecek bir oranda devlet tazminat ödeyecek.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR