BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,15
ALTIN 2.325,29
SAĞLIK

Rapor parası sorgulama nası yapılır?

Rapor parası sorgulama işlemi, SGK ve Ziraat Bankası rapor parası sorgulama işlemi nasıl yapılır sorusunun cevabını sizin için derledik.

Rapor parası nedir, rapor parası sorgulama işlemi nasıl yapılır, SGK ve Ziraat Bankası rapor parası sorgulama işlemi nasıl yapılır sorularının cevabı memurhaber.com'da.

Sigortalının iş kazası geçirmesi, meslek hastalığına tutulması veyahut hastalık ve analık hallerinde, Kurumca yetkilendirilen hekim veya sağlık kurulu raporlarında belirtilen istirahat süresince geçici olarak çalışamama halidir.

RAPOR PARASI NE ANLAMA GELİR?

Rapor kanundaki tanımı geçici iş göremezlik belgesidir. Geçici iş göremezlik ücreti iş veren tarafından değil, SGK tarafından çalışana ödenir. İnternet üzerinden yapılan başvuru incelenerek elektronik ortamdan ödeme yapılır ve sigortalı iş göremezlik ödeneğini Ziraat Bankası aracılığıyla alabilir.

SGK RAPOR PARASI NASIL ALINIR?

Ziraat Bankası

PTT Şubeleri

Sgk rapor parası alınan raporla alakalı belgelerin Sosyal Güvenlik Kurumuna ulaşmasından sonra kurum tarafından yapılan inceleme sonucunda sonuçlandırılır. Yapılan incelemeden sonra geçici iş göremezlik ödeneği ödemesini sosyal güvenlik kurumu PTT şubelerine veya Ziraat Bankasına yatırır.

RAPOR PARASI SORGULAMA İŞLEMİ

SGK Rapor parası sorgulamasını sadece e-Devlet sistemi üzerinden yapabilirsiniz. e-Devlet şifreniz varsa sorgulama işlemini sisteme size özel şifrenizle giriş yaparak öğrenebilirsiniz. Şifreniz yoksa eğer size en yakın PTT’den 2 TL karşılığında e-Devlet şifrenizi edinebilinir ve hemen kullanmaya başlayarak rapor parası sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR