BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,97
ALTIN 2.424,03
GÜNCEL

Ramazan sofralarının olmazsa olmazı...

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v), sıcak günlerde oruç tutmanın ne kadar önemli olduğunu bir hadisinde belirtmiştir.

Ramazan sofralarının olmazsa olmazı...

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v), sıcak günlerde oruç tutmanın ne kadar önemli olduğunu bir hadisinde belirtmiştir. Efendimiz “Hz. Allah, kendi Zât-ı Akdes’i üzerine hükmetti, kararlaştırdı ki: Kim, harâretli, çok sıcak bir günde Allah rızası için, nefsini susuz bırakırsa, o kimseyi kıyâmet gününde suya kandırması İzzet ve Celâl sahibi olan Allah’a hak olur” buyurmuştur.

Ramazan sofralarının olmazsa olmazı...

'Nerede o eski Ramazanlar' söylemini her yıl duyarız. Aslında Ramazan'ın manevi iklimi aynı. Değişen ise mevsim… Birçok kişi Kış Ramazanlarında yaşadığını anımsayıp, aynı şeyleri yaz Ramazanlarında da yaşamayı umuyor.

Ramazan sofralarının olmazsa olmazı...

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre kış Ramazanlarında oruçlu kalma süresi daha kısayken, yaz aylarında yaklaşık on yedi saat oruç tutuluyor. İftar ile sahur arasındaki süre de bir hayli kısa, yaz aylarında. Hal böyle olunca birçok kişi sahura kalkmıyor.

Ramazan sofralarının olmazsa olmazı...

Kış mevsimine denk gelen Ramazan ayında, sahura kalkmak ayrı bir keyifti. Soğuk havada sıcak yataktan kalkıp, gözleri yarı kapalı halde karnını doyurmak ayrı bir güzellikti. Kış Ramazanlarında hem sahurda hem de iftarda sıcak çay tercih edilir. Yaz Ramazanlarında ise susuzluğunu dindirmek isteyenler soğuk içeceklere yöneliyor.