BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.309,06
İŞÇİ

PTT AŞ ile performans devri başlayacak

Binali Yıldırım, PTT'nin konumunu güçlendirmek istediklerinin altını çizerek "Performansı fazla olan, fazla ücret alacak" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü yerine PTT AŞ'nin kurulmasıyla performans kriterinin devreye gireceğini belirterek, "Performansı fazla olan, fazla ücret alacak" dedi.

"Haberleşme Sektöründe Çalışanların Mesleki Risklerinin Azaltılması" konulu AB Projesi'nin tanıtım toplantısına katılan Yıldırım, göreve ilk geldiğinde kendisine "PTT ne zaman kapanacak-" diye sorulduğunu, bunu o günlerde şaşkınlıkla karşıladığını söyledi.

Yıldırım, Telekom'la yollarının ayrılmasının ardından adeta üvey evlat konumuna düşen PTT'nin, daha sonra bir mucizeyi gerçekleştirdiğini, yeni iş alanları oluşturduğunu belirtti. PTT'de yeniden bir yapılandırma sürecine girildiğini ifade eden Yıldırım, bu konuda gerçekle ilgisi olmayan eleştiriler yöneltildiğine dikkati çekti.

Binali Yıldırım, PTT'nin konumunu güçlendirmek istediklerinin altını çizerek, şöyle konuştu:

"En çok istismar etmeye çalıştıkları şey, PTT anonim şirket oluyor. Anonim şirket olunca özelleştirilecek, özelleştirilince de çalışanlar işlerinden olacak.Akla ziyan bir şey. Biz niye AŞ yapıyoruz- 'Devletin her türlü kısıtlamalarından olabildiğince kurtulsun, fazla çalışana daha çok para verelim. Yöneticilerin performansını da ölçebilelim' diye yapıyoruz. Bundan başka bir maksadımız yok. İş güvencesi anayasal bir güvencedir.

Bunlar tamamen kara propagandadır. İdeolojik saplantıdan kurtulmayanların yaptığı konuşmalardır. Bu kanunla performansı fazla olan fazla ücret alacak. Performans kriteri devreye girecek. Personel, mevcut statüsüne aynen devam edecek. ama isterlerse 5510 sayılı kanunun kapsamına da girebilecekler. Bunun için 1 yıl süre vardı, bu süreyi de kaldırdık. Sizlerin, sizin sendikanızın Birlik Haber-Sen'in girişimiyle bu süre de kalktı. Birlik Haber-Sen bir şeyi daha başardı. Görevde yükselmenin sözleşmeli statüye geçmesiyle ancak mümkün olacağı kanunda öngörülüyordu, bunu da kaldırdık. Artık görevde yükselme için sözleşmeli olma gibi bir keyfiyet aranmayacak."

"TARİHİ BİR ADIM"

Çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Binali Yıldırım, "Başlattığımız bu kardeşlik, birlik ve beraberlik ülkenin, Cumhuriyetin geleceği, hepimizin, çocuklarımızın mutluluğu için çok önemli, tarihi bir adımdır" dedi.

Bu tarihi gerçeği görenlerin ve bu kervana katılanların, nesilden nesile anılmaya devam edeceğini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu gerçeği göremeyenler de tarihin derinliklerinde kaybolup gideceklerdir. Türk milleti, asla ve asla Türkiye'nin demokrasi ve onur mücadelesine katılmayan küçük gruplara prim vermeyecektir. Bugün herkes artık Türkiye'de terörün bitmesini, Türkiye'nin fidan gibi evlatlarının bir hiç uğruna yok olmasını istemiyor.

Kaynağımızı, daha fazla kalkınma, yol, havaalanı, köprü, eğitim, sağlık ve demokrasi için harcamamızı, bizden millet bekliyor. Çanakkale'de, Sarıkamış'ta omuz omuza istiklal mücadelesi veren bu millet, istikbal mücadelesinde de omuz omuza bu ülkeyi parmakla gösterilen dünyanın en ileri ülkesine taşımaya kararlıdır."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR