BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.300,89
İŞÇİ

PTT 2 bin 500 eleman alacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın duyurduğu PTT iş alımı başvurusu başladı. PTT 2bin 500 kişiyi istihdam edecek. PTT iş başvuru tarihi ne zaman? PTT maaşları ne kadar?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın duyurduğu PTT iş alımı başvuru tarihi 15 Ağustos tarihinde başladı. PTT 2bin 500 kişiyi istihdam edecek.

PTT personel alımı başvuruları başladı. 2017 yılının geride kalan kısmında ilk personel alımı işlemlerini gerçekleştiren PTT, bu kapsamda 2 bin 500 personel istihdam etmişti. Bunun sonrasında hem PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, hem de PTT Genel Müdür Yardımcısı ve Denetleme Kurulu Başkanı Gürbüz Akbulut yılın ikinci yarısında yeni personel alımları olacağını belirtmişti. Uzun süredir PTT personel alımı için bekleyen adaylara müjdeli haberi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan verdi. Bakan Arslan başvuruların ne zaman başlayacağını açıkladı.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Katıldığı bir programda soruları yanıtlayan Arslan, başvuru işlemlerinin 15 Ağustos 2017 tarihinde başlayacağını duyurdu. Bakan Arslan açıklamasında, "2 bin 500 kişiyi bünyemize kattık, temmuz ayı içerisinde mülakatları kazananları açıkladık . Şimdi onlar etap etap başlıyorlar, araştırmaları devam ettikçe de bünyemize tamamen katmış olacağız. Kalan 2 bin 500 ile ilgili de bu ayın 15’i itibariyle başvuruları alacağız" ifadelerini kullandı.

Alım sürecinin nasıl ilerleyeceği konusuna da değinen Arslan, "Puan sıralamasına göre, kişiler KPSS puanlarına göre başvuruyor. Sonra onları sıraya diziyoruz ve bu sıralama çerçevesinde mülakata çağırıyoruz. Mülakatları bu sene içerisinde yapıp böylece PTT bünyesine 2500 kişiyi daha dahil etmiş olacağız, toplam 5 bin kişi olacak" dedi.

PTT PERSONEL ALIMI GENEL ŞARTLARI

a) 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.

b) On sekiz yaşını tamamlamış ve otuz beş yaşından gün almamış olmak.
NOT: 18/04/1983 tarihinden sonra doğanlar müracaat edebilecektir.

c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

ç) 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar,Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet,hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas,ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat 
karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

d) Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmak.

e)Başka kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

f)Atanacağı pozisyon için ekli listede belirtilen öğrenim şartını haiz olmak (Son başvuru tarihi olan 23/04/2017 tarihi itibariyle mezun olmak).

g) Yapılacak”sözlü sınavda” başarılı olmak.

ğ) Daha önce çalıştıkları kamu kurum veya kuruluşlarından disiplin cezası ile işten çıkarılmış olmamak.

h) 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına(KPSS) girmiş olmak.

PTT PERSONEL MAAŞLARI NE KADAR?

Her ayın 15'inde maaş ödemelerini alan PTT personellerinin maaşları 3 bin TL civarındadır. İstanbul'da gişe ve büro personeli olarak görev yapan personeller 2 bin 900 TL ile 3 bin TL arasında maaş almaktadır. Ancak aylar geçtikçe vergi dilimi artışından dolayı maaşlar yılın son aylarında 2 bin 500 TL seviyelerine kadar düşmektedir. Öte yandan dağıtıcı personeller ise 2 bin 700 TL ile 2 bin 800 TL civarında ücret almaktadır. Bu personellerin maaşları vergi dilimine girilmesinin ardından yılın son aylarında 2 bin 400 TL seviyelerine kadar gerilemektedir.

MESAİ SAATLERİ

PTT şubelerinde büro görevlilerinin mesai saatleri zaman zaman çalıştığı yerlere göre değişebilmektedir. Sabahları 08.00 - 08.30 arasında mesai başlamakta olan gişe ve büro görevlileri bazı şubelerde 16.30'a kadar bazı şubelerde ise 17.30 - 18.00 - 18.30'a kadar çalışmaktadır.

Yorumlar 4 Yorum
ÇOK OKUNANLAR