BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.323,95
MEMUR

Polislerin şark hizmeti süreleri uzadı

Polislerin şark hizmet süreleri, Emniyet atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde yer alan yeni düzenlemeyle birlikte birer yıl uzatıldı. İşte detaylar...

Bakanlar Kurulu'nun Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde değişikliğe gitmesi sonrası Polislerin ikinci bölge kapsamındaki alt bölgelerdeki şark hizmet süreleri birer yıl arttırıldı.

Ayrıca, eki (1) sayılı cetvelin (781) ila (1000) numaralı sıralarında değişikliğe gidildi.

Bir diğer düzenlemeye göre ise 'Diyarbakır, Van ve Tunceli illerinde, özel harekat branşlı personelin görev süresi ekli' (1) sayılı cetvelde bu iller için gösterilen sürelere bir yıl ilave edilerek tespit edilecek.

İKİNCİ BÖLGEYE DAHİL PERSONELİ ETKİLEMEYECEK
Yönetmeliğin ek 3. maddesinde yapılan yeni düzenlemeye göre, hizmet sürelerinin artırılması, 17/6/2016 tarihinden önce ikinci bölgeye dahil yerlerde çalışan personeli etkilemeyecektir. Ancak, ikinci bölgede bulunduğu birimde birden fazla kez görevine devam etmek isteyenler için yeni onay tarihindeki süreler geçerli olacak.

 Eski Hüküm:

EK MADDE 3-Bu Yönetmelikte belirtilen il veya ilçelerin hizmet sürelerinin artırılması halinde; yeni hizmet süreleri, değişikliğin yürürlüğe girmesinden önce o yerde göreve başlamış olanlar için uygulanmaz. Herhangi bir nedenle il içerisinde veya ikinci bölge içinde yapılan yer değişikliklerinde, personelin hizmet süresinin hesaplanması, bölgede ilk göreve başladığı tarihte geçerli olan hizmet süreleri dikkate alınarak yapılır.



Yeni Hüküm:

"EK MADDE 3- Bu Yönetmelikte belirtilen il veya ilçelerin hizmet sürelerinin artırılması halinde; yeni hizmet süreleri, değişikliğin yürürlüğe girmesinden önce o yerde göreve başlamış olanlar için uygulanmaz. Ancak ikinci bölgede bulunduğu birimde birden fazla kez görevine devam etmek isteyenler için yeni alınan onay tarihindeki hizmet süresi geçerlidir; herhangi bir nedenle il içerisinde yapılan yer değişikliklerinde, personelin hizmet süresinin hesaplanmasında ilk göreve başladığı tarih, birimler arasında yapılan yer değişikliklerinde ise eski biriminden ilişik kestiği tarih dikkate alınır.

İŞTE İLGİLİ KARARIN TAM METNİ
Karar Sayısı : 2016/8872

Ekli "Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliksin yürürlüğe konulması; İçişleri Bakanlığının 6/6/2016 tarihli ve 1703 sayılı yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu'nca 6/6/2016 tarihinde kararlaştırıl-mıştır.

Düzenlemenin pdf hali için tıklayınız.

EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI MENSUPLARI ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 6/8/1992 tarihli ve 92/3393 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 2 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "hizmet bölgelerini" ibaresi "bölgeleri" şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a), (f) ve (k) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"a) Alt bölge: Bölgeler içinde farklı hizmet sürelerine göre belirtilen ve ekli (1) sayılı cetvelde gösterilen il ve ilçeler grubunu,"

"f) Bölge: Ekli (1) sayılı cetvelde gösterilen iki ana bölgeden her birini,"

"k) Zorunlu bölge: İkinci bölgeyi,"

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan "iki hizmet bölgesine" ibaresi "iki bölgeye" şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Personelin asgari derecede yer değiştirmesi için, atamalar birkaç yıl sonraki durumu gözönüne alınmak suretiyle yapılır."

MADDE 5- Aym Yönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"d) Bölgelerarası atamalarda personelin Atama Tercih Formunda belirttiği yerler."

MADDE 6- Aym Yönetmeliğin 17 nci maddesinin başlığı "Atama Tercih Formlarının Gönderilmesi" şeklinde ve birinci fıkrasında yer alan "istek" ibareleri "tercih" şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 7- Aynı Yönetmeliğin Beşinci Bölüm başlığı "Bölgeler ve Hizmet Süreleri" şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 8- Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesinin başlığı "Bölgeler" şeklinde, birinci fıkrasında yer alan "iki hizmet bölgesine" ibaresi "iki bölgeye" şeklinde ve ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Her bölge, bölgeye dahil olan il ve ilçeler itibarıyla alt bölgelere ayrılmış ve bunlar ekli (1) sayılı cetvelde belirtilmiştir. Emniyet Teşkilatındaki il ve ilçe kuruluşları dışında kalan ve doğrudan Genel Müdürlüğe bağlı kuruluşlarda görevli personelin o bölgede hizmet süresi, birimin bağlı bulunduğu il veya ilçe merkezinin ekli (1) sayılı cetvelde gösterilen hizmet süresine bir yıl ilave edilmek suretiyle belirlenir. Diyarbakır, Van ve Tunceli illerinde, özel harekat branşlı personelin görev süresi ekli (1) sayılı cetvelde bu iller için gösterilen sürelere bir yıl ilave edilerek tespit edilir."

MADDE 9- Aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi ile İkinci ve dördüncü fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"b) İkinci bölgenin;
A- Alt bölgesine girenler 7 yıl,
B- Alt bölgesine girenler 6 yıl,
C- Alt bölgesine girenler 5 yıl,
D- Alt bölgesine girenler 4 yıl,
E- Alt bölgesine girenler 3 yıl,
F- Alt bölgesine girenler 2 yıldır.
Birinci bölgede hizmet süresini dolduranların atanma talebinde bulunmaları veya bu nedenle birimi tarafından atanmalarının talep edilmesi halinde, tercih formları alınmak suretiyle talepleri Genel Müdürlükçe değerlendirilir. Bu maddenin uygulanmasında personelin görev yapmakta olduğu alt bölgeler de gözönüne alınır."

"Personelin, bu Yönetmelikte belirtilen süre kadar en az bir defa ikinci bölgede hizmet görmesi zorunludur. İkinci bölgede, Bakanlıkça uygun görülen yerlerde, o yer için belirlenmiş zorunlu hizmet süresi kadar daha kesintisiz olarak görev yapanlar, zorunlu bölge ikinci görevini tamamlamış sayılır."

MADDE 10- Aynı Yönetmeliğin 28 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "hizmet bölgesi" ibaresi "bölge" şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 11- Aym Yönetmeliğin 37 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "hizmet bölgesinde" ibaresi "bölgede" şeklinde, üçüncü fıkrasında yer alan "hizmet bölgesinde" ibaresi "bölgede", "hizmet bölgesine" ibaresi "bölgeye" şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 12- Aym Yönetmeliğin 46 ncı maddesinin birinci fıkrasında yer alan "formlardaki" ibaresi "belgelerdeki" şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 13- Aynı Yönetmeliğin ek 3 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"EK MADDE 3- Bu Yönetmelikte belirtilen il veya ilçelerin hizmet sürelerinin artırılması halinde; yeni hizmet süreleri, değişikliğin yürürlüğe girmesinden önce o yerde göreve başlamış olanlar için uygulanmaz. Ancak ikinci bölgede bulunduğu birimde birden fazla kez görevine devam etmek isteyenler için yeni alman onay tarihindeki hizmet süresi geçerlidir; herhangi bir nedenle il içerisinde yapılan yer değişikliklerinde, personelin hizmet süresinin hesaplanmasında ilk göreve başladığı tarih, birimler arasında yapılan yer değişikliklerinde ise eski biriminden ilişik kestiği tarih dikkate alınır."

MADDE 14- Aynı Yönetmeliğin ek 4 üncü maddesinin başlığı "Bölge Değişikliği" şeklinde ve birinci fıkrasında yer alan "hizmet bölgesi" ibaresi "bölgesi" şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 15- Aynı Yönetmeliğin eki (1) sayılı cetvelin (781) ila (1000) numaralı sıraları ekteki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 16- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 17- Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür.

memurlar.net

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR