BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,86
ALTIN 2.428,14
GÜNCEL

Polislerin ek göstergesi kimin maaşı daha çok artıyor?

Polis maaşlarında artışı öngören kanun tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Peki hani polislerin ek göstergesi daha çok artıyor?

Uzman Erbaşlar ile Polislerin ek göstergesinin 2200’den 3000’e çıkarılması ve Polislerin emniyet hizmetleri tazminatlarının %25 oranında artırılması 64. Hükümetin 3 ay içinde gerçekleştirilecek reformlar arasında... Son olarak TBMM Genel Kurulunda görüşülmekte olan “Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” emniyet personeline maaş artışı öngören hükümleri kabul edildi. 

Acil Eylem Planına göre, Uzman Erbaşlar ile Polislerin ek göstergesinin ve Polislerin emniyet hizmetleri tazminatının artırılmasına ilişkin çalışmalar 21 Mart 2016 tarihine kadar sonuçlandırılacak. Polislerin emniyet hizmetleri tazminatının, %25 oranında artırılması, ilgili personelin aylık ücretinde artış yaratırken, 30/09/2008 tarihinden sonra işe girenlerin emeklilik haklarını da etkileyecek.


POLİSLERİN EK GÖSTERGELERİ YENİDEN BELİRLENDİ

TBMM Genel Kurulunda görüşülmekte olan “Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” emniyet personeline maaş artışı öngören hükümleri kabul edildi. 
Kabul edilen ilgili maddelerle; emniyet hizmetlerinde görevli olanların emniyet hizmetleri tazminatı %25 oranında artırılırken, emniyet müdürü unvanından daha alt unvanlardaki yükseköğrenim mezunu emniyet personelinin ek göstergeleri de yeniden belirlendi.

Emniyet müdürü unvanından daha alt unvanlardaki emniyet personelinin ek göstergeleri yeniden belirlenirken, yükseköğrenimli olmayanların ek göstergesinde herhangi bir değişiklik yapılmadı.

900 EK GÖSTERGE

Öte yandan, yapılan ek gösterge değişikliği ile ek göstergesi en çok artan emniyet personeli, yükseköğrenim mezunu olup 5. Dereceden aylık alanlar oldu. Bu personelin daha önce ek göstergesi yok iken, söz konusu derece için 900 ek gösterge rakamı belirlendi.

Yorumlar 3 Yorum
ÇOK OKUNANLAR