BIST 9.106
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.324,91
MEMUR

Polisler zamlı maaşlarını bu ay alabilecek mi?

Resmi Gazete'de bugün yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeye göre polisler 15 Nisan'da zamlı maaşlarını alabilecek.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, polislerin ek göstergeleri, zam ve tazminatlarıyla ilgili açıklama yapmıştı. Yapılan açıklamaya göre kanunun yürülüğe girmesiyle birlikte polisler zamlı maaşlarını 15 Mart'ta almayı planlıyordu.

Polislerin özel hizmet tazminatlarını artıran kanun geçtiğimiz ay yürürlüğe girdi. Artışın maaşlara yansıyabilmesi Bakanlar Kurulu Kararı'nın yayımlanması bekleyen polislere bugün müjdeli haber geldi.

ZAMLI MAAŞLAR 15 NİSAN'DA

11 Mart tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre polislerin zamlı maaşları yürürlüğe girdi. 15 Mart tarihinde maaşlara yansıması beklenen zam tarihin ertelenmesi nedeniyle 15 Nisan'da yansıyayacak.

Kararnamenin yürürlük maddesine göre tazminat artışı 15 Mart'tan itibaren maaşlara yansıyor. Fakat yürürlüğe giren tazminat artışıyle 15 Mart maaşları arasında az bir zaman kaldığı için polisler zamları 15 Nisan'da alacak.

POLİSLERİN ZAMLI MAAŞLARI NEYE GÖRE HESAPLANACAK?

Emniyet müdürü unvanından daha alt unvanlarda bulunan yükseköğrenim mezunu emniyet personelinin ek göstergeleri, 15 Mart 2016 tarihinden geçerli olarak yeniden belirlendi. Ek göstergeleri artan veya ilk defa ek gösterge alan personelin 15 Mart maaşı, yeni ek göstergelere göre hesaplanacak.

Ek göstergesi değişen emniyet personelinden;

*1 Ekim 2008 tarihinden sonra memuriyete girmiş olanların 15 Mart net maaşı, ek gösterge artışına bağlı olarak bir miktar artacak.

*1 Ekim 2008 tarihinden önce memuriyete girmiş olanların maaş hesaplaması yapılırken, ek gösterge artışından kaynaklı farkın tamamı emekli keseneği (%100 artış kalemi) olarak kesileceğinden, bu personelin 15 Mart net maaşı ek gösterge artışından dolayı değişmeyecek. Ek gösterge artışının maaşa net yansıması, bu personel için 15 Nisan maaşında olacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR