BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.439,12
MEMUR

Polisler artık başörtüsü takabilecek!

Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliği değişti. Buna göre polisler artık başörtüsü takabilecek.

Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliği, bugün iki maddede değişikilk yapıldı.

Birinci değişiklikte emniyet mensuplarının başörtüsü takabilmesi için düzenleme yapıldı. Buna göre polisler "şapka, kep veya örgü bere altında yüzünü kapatmayacak şekilde başlarına taktıkları üniforma renginde desensiz giysiler"i başörtüsü olarak kullanabilecek. Buna göre başörtüsü yüzü kapatmamalı ve üniforma renginde desensiz olması gerekiyor. İkinci düzenleme ise yönetmeliğin yürürlük maddesi olup teknik bir düzenlemedir, personeli ilgilendirmiyor.

İŞTE YAPILAN ESKİ VE YENİ HÜKÜMLER:

ESKİ HÜKÜM

Resmi kıyafetle birlikte kıyafetin içerisine dışarıdan görülebilecek şekilde sivil kazak, yelek ve benzeri giyecekler giyilemez. Erkek personelin siyah, bayan personelin ise ten rengi, şeffaf ve parlamayan çorap giymesi zorunludur. Ancak, kışlık kıyafet ile görev yapılan dönemlerde bayan personel pantolon veya etek altında tamamı siyah gözükecek şekilde siyah çorap da giyebilir.

YENİ HÜKÜM

"Bayanların şapka, kep veya örgü bere altında yüzünü kapatmayacak şekilde başlarına taktıkları üniforma rengindeki desensiz giysiler hariç, resmi kıyafetin içerisine"

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR