BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.506,64
GÜNCEL

Polise ikinci kez şark yolu göründü!

Doğu ve Güneydoğu’da ortaya çıkan tecrübeli personel açığını kapatmak için çalışmalara başlayan İçişleri Bakanlığı, öyle bir yöntem buldu ki...

242 bin polis ikinci kez "şark" hizmeti yapacak. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), terör riski ve toplumsal olayların yoğun olduğu Doğu-Güneydoğu Anadolu'ya tecrübelipolis takviyesi yapmak için atama sistemini değiştirdi.

242 POLİS ŞOKTA

Tüm polisleri kapsayacak yeni uygulama bu yılki genel atamalarda hayata geçirilecek. Daha önce bir kez şark görevini yapan ve batı illerinde 15 yılını dolduran polisler 2. bölge illerine tayin edilecek. Gönüllü olarak bölgeye gitmek isteyen polisler istedikleri illere atanacak.

NİTELİKLİ PERSONEL ARAYIŞI SÜRÜYOR

İstihbarat, Terörle Mücadele, KOM ve Özel Harekat branşlı personelin ardından genel hizmet alanında görevli polislere ikinci kez şark yolu gözüktü. EGM, doğu-güneydoğu illerinden gelen talep ve ortaya çıkan "nitelikli" personel ihtiyacını gidermek amacıyla harekete geçti.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 81 İl Valisi'ne 2. bölge (Şark) hizmeti konusunda bir genelge yayınladı. Genelgede, "Daha önce 2. bölge illerde görev yapmış ve mesleğinde en az 15 yıllık birikimi olan, tecrübeli, bölgeyi tanıyan genel hizmet ve diğer branşlı personel de atama planlamasına dahil edilmiştir" denildi.

O BÖLGELERE TECRÜBELİ POLİSLER GİDECEK

Bakan Şahin, ikinci kez 2. bölge görevinin yerine getirilmesine dönük uygulamanın tüm personeli kapsayacağını belirterek şöyle dedi: "Bu uygulama ile öncelikli olarak terör riskinin ve teröre bağlı toplumsal olayların yoğun olduğu illerde bölgeyi bilen, tecrübeli ve birikimli personel istihdamının sağlanarak, güvenlik hizmetlerinin daha etkin, verimli ve profesyonel olarak sunulabilmesi amaçlanmaktadır"

Bu konuyu sayfasına taşıyan Bugün Gazetesi'nin haberinin tamamını okumak için

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR