BIST 9.719
DOLAR 32,54
EURO 34,82
ALTIN 2.429,37
MEMUR

Polis maaşlarında yeni düzenleme eşitlendi!

Polis maaşlarında yeni düzenlemeye gidildi. Emekli polis memuru ile çalışan emniyet müdürü artık aynı maaşları alacak.

Polis maaşlarında değişiklik. TBMM’de kabul edilen yeni kanuna göre polis memuru ile emniyet müdürünün emekli maaş ve ikramiyesinin eşitlenmesini sağladı.

Memurunyeri'nde yer alan habere göre; polis memuru ile emniyet müdürünün emekli maaş  ve ikramiyesi artık aynı olacak.

CUMHURBAŞKANI ONAYI BEKLİYOR

Emniyet teşkilatında görev yapmakta olan personellerin ek göstergelerinde artış yapılmasını öngören kanun TBMM tarafından kabul edilmişti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulmuştu.

Emniyet personelinden bazılarının ek göstergesinde artışı yapılırken, emniyet müdürü unvanını kazanmış olanların (birinci sınıf emniyet müdürleri hariç) ek göstergesinde herhangi bir değişiklik yapılmaması, yükseköğrenim mezunu polis memuru ile ikinci sınıf emniyet müdürü ek göstergesini eşit hale getirdi.

EK GÖSTERGELER 3 BİN OLDU

İkinci sınıf emniyet müdürü kadrosunda bulunanlar aylık seviyesi bakımından 1 inci dereceye ulaştığında 3 bin ek göstergeden yararlanırken, yükseköğrenim mezunu polis memurlar ise aynı dereceye geldiğinde 2 bin 200 ek göstergeden yararlanıyordu. Yapılan değişiklik sonrası, ikinci sınıf emniyet müdürü ile yükseköğrenim mezunu polis memurunun 1 inci derecede ek göstergeleri 3 bin oldu.

EMEKLİ AYLIĞI VE EMEKLİ İKRAMİYESİ EŞİTLENDİ

Ek göstergelerin eşitlenmesiyle; İkinci Sınıf Emniyet Müdürü ve polis memurunun (yüksek öğrenimli) aynı hizmet süresi ile emekli olmaları durumunda alacakları emekli aylığı ve emekli ikramiyesi miktarı da aynı olacak.

Yorumlar 6 Yorum
ÇOK OKUNANLAR