BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
GÜNCEL

Polis maaşlarına zam geliyor!

Polis maaşlarına 151 lira ila 450 lira zam yapılacağı öğrenildi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal polislerin ek göstergeleri, zam ve tazminatlarına ilişkin sorulara"15 Mart'ta polis kardeşlerimizin aylıklarına yansıyacaktır. Yaklaşık 151 lira ila 450 lira arasında polislerimiz 15 Mart'tan itibaren artış alacaklardır. Bütün kamu görevlilerinin ücretlerinde son 14 yılda önemli artışlar yaptık, bunu da onların refahlarının artması için yaptık" yanıtını verdi.

Kayyum atamasıyla ilgili soruları da yanıtlayan Ağbal, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve buna ilişkin yargı sürecinin işlediğini, bu nedenle bir değerlendirmede bulunmasının doğru olmayacağını söyledi.

Bir gruba ait vergi borçlarının Uzlaşma Komisyonu kararıyla silindiğine yönelik sorulara yanıt veren Ağbal, muhalefet milletvekillerinin iddialarına ilişkin kendisine gösterdikleri belgenin devletin tutanaklarındaki bir belge olduğunu, ortada gizli saklı bir durum bulunmadığını belirtti.

 BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNE DEVAM EDİLDİ

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç da bir soru üzerine "Rıza Kayaalp, milli güreşçimiz ve 2016 olimpiyatlarındaki altın madalya ümidimiz, ırkçılık suçlamasıyla ilgili bir ceza almamıştır" dedi.

 Görüşmelerin tamamlanmasının ardından Ekonomi Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının 2016 yılı bütçeleri ile 2014 yılı kesin hesapları oylanarak kabul edildi.

Daha sonra 2016 yılı Merkezi Bütçe Kanun Tasarısı'nın maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR