BIST 9.670
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.494,38
GÜNCEL

Pokemon GO'nun değeri rekor kırdı!

ABD’de 7 Temmuz’da uygulama mağazalarında yerini alan Pokemon GO çılgınlığı Japon oyun ve konsol üreticisi Nintendo’ya sadece 5 günde 10 milyar dolar kazandırdı

Pokemon GO çılgınlığı Türkiye'de ve dünyada devam ediyor.  Japon oyun ve konsol üreticisi Nintendo’ya sadece 5 günde 10 milyar dolar kazandırdı. 6 Temmuz’da 17 milyar dolar olan Nintendo’nun piyasa değeri, 7 Temmuz’da Pokemon GO oyununun yayınlanmasının ardından bugün itibariyle 27 milyar dolara çıktı.

11 Temmuz Pazartesi kapanış fiyatlarına göre Türk Telekom’un borsadaki değerinin 7.7 milyar dolar, Turkcell’in piyasa değerinin ise 7.9 milyar dolar olduğunu göz önüne alındığında; Pokemon GO çılgınlığının yarattığı değer, Türkiye’nin teknoloji devleri Turkcell’in ve Türk Telekom’un değerini geride bırakmış oldu.

Son yıllarda çıkardığı 3DS, Wii U gibi konsollarla pazarda aradığını bulmayan ve 3DS ile 60 milyon, Wii U ile 13 milyonluk global satış rakamına ulaşabilen Nintendo, 2012 yılında Türkiye operasyonuna son vermesinin ardından 2015 yılında yüksek vergiler nedeniyle Brezilya’dan çıkma kararı almıştı. Ancak Nintendo, tek bir oyunla bu tabloyu tam tersine çevirmeyi başardı. Yapılan ilk analizlere göre Pokemon GO’nun sadece iOS platformundan elde ettiği günlük gelir 1.6 milyon dolara ulaşmış durumda. Günlük aktif kullanıcı sayısında sosyal ağ Twitter‘ı yakalayan Pokemon GO’nun ABD’deki ortalama günlük kullanım süresi ise 43 dakikayı aştı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR