BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.447,92
İŞ İLANLARI

Perakendede 675 bin kişiye iş

Birleşmiş Markalar Derneği, Vodafone ve PwC, Türkiye perakende sektörüne yol haritası sunan bir rapor hazırladı. Sami Kariyo, ‘2023’e kadar 675 bin kişiye iş sağlanacak’

Perakendenin sürdürülebilir gelişim ve büyüme beklentisini karşılamak hedefiyle Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), Vodafone ve PwC Türkiye tarafından hazırlanan 'Geleceğe Hazırlanırken Türkiye Perakende Sektörü Raporu' açıklandı.

Rapor kapsamında Vodafone'un katkılarıyla BMD üyesi işletmelerin dijitalleşme performansı ölçüldü. BMD Başkanı Sami Kariyo, "BMD üyesi markalar 2015'i 47 milyar dolar ciroyla tamamladı. Hedefimiz 2023'te 114 milyar doları yakalamak. 2023'e kadar yurt içinde mağaza sayımızı 65 binden 157 bine çıkarıp 675 bin kişiye iş imkanı sağlayacağız" dedi. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy da şunları söyledi:

DİJİTAL DÖNÜŞÜM
Dijital dönüşüm "Dijital dönüşüme liderlik etme vizyonumuzla, her sektörde olduğu gibi perakende sektöründe de dijitalleşmenin öncüsü olmayı hedefliyoruz. Perakende sektörünün temel zorluklarını etkili ve sürdürülebilir bir biçimde çözmek için, teknolojik gelişime ayak uydurmak zorundayız. Çalışmamız sonunda elde edilen veriler, perakende sektörünün yeni nesil teknolojilerle buluşmasında ve geleceğin dijital dünyasına hazırlanmasında önemli rol oynayacak."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR