BIST 9.136
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,22
İŞ İLANLARI

Pedagojik formasyon ilanı yayınlandı

Pedagojik formasyon ilanını ilk olarak Malatya İnönü Üniversitesi yayımladı. Pedagojik formasyon nasıl alınır, kimler alabilir? İşte detaylar...

Malatya İnönü Üniversitesi Pedagojik Formasyon ilanı yayımladı. Üniversitesi'nin yayınladığı formasyon ilanının kontenjanı 700 kişi. Bugün başlayacak başvurular 20 Haziran'da sona erecek.

PEDAGOJİK FORMASYON NASIL ALINIR?

Ülkemizde Eğitim Fakültesi öğrencileri, üniversite eğitimleri esnasında pedagoji dersleri alarak öğretmen olabilecek durumda mezun olurlar.

Oysa diğer öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumlarının mezunları ise, isterlerse ilaveten “Pedagojik Formasyon Eğitimi” almaları gerekmektedir.

Bunu 28.01.2010 tarihli T.C. YÖK kararı gereği, öğretmen yetiştiren bir fakültenin / yüksek okulun bir bölümünde ya öğrenci iken ya da mezuniyet sonrasında gerekli bazı koşulları sağlamak suretiyle yapabilmektedirler.

‘Pedagojik Formasyon Eğitimi’ne aşağıdaki şartlara göre öğrenci kabul edilmektir:

Lisans mezunu iseniz ve lisans mezuniyet ortalamanız en az 2,5/4 ya da 65/100 ise doğrudan bu eğitimi verebilecek üniversitelere başvurarak pedagojik formasyon eğitimi alabilirsiniz.

YÖK, hangi üniversitelerin “Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikası” verebileceğini her yıl vereceği izin ve yetki ile belirlemekte ve bu durumda formasyon sertifikası eğitimi verebilecek üniversiteler listesinde değişiklikler olabilmektedir. YÖK her üniversite her yıl farklı miktarlarda kontenjan vermektedir. Üniversiteler ise bu kontenjanı yine YÖK izni ile ` kendi mezunlarına, % 40 farklı üniversite mezunlarına olacak şekilde dağıtır. Hangi bölümden kaç kişi alınacağını yine üniversiteler serbest iradeleriyle kendileri belirlerler. Örneğin kimi üniversiteler İlahiyat fakültesi mezunu ya da spor bölümlerinden mezunları kabul etmezken, kimileri kabul ediyorlar. Burada belirleyici rolü, o üniversitede var olan fakülteler belirlemektedir.

PEDAGOJİK FORMASYON İLANI İÇİN TIKLAYINIZ

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR