BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.434,34
GÜNCEL

Parti üyesi polis okulu öğrencileri!

Polis okulu öğrencilerinin yasa ve yönetmeliklere aykırı olmasına rağmen bir siyasi partiye üye olmasına siyasilerden sert tepkiler artarak devam ediyor

MEMURLAR- Siyasi bir partiye üye olan öğrencilerin polis okullarına kaydedilmesine muhalefet sert tepki gösterdi. Hukukun hiçe sayıldığını belirten ve olayı ‘skandal’ olarak nitelendiren siyasiler, “Parti polisi, iktidar polisi ve sonunda polis devleti oluşturulacak” dedi. ‘Devletin çivisi çıktı’ yorumu yapıldı.

İç Güvenlik Yasası’yla parti polisi oluşturulmak istendiğini açıklayan CHP’li Mahmut Tanal, “Partiye üye polis adaylarıyla bunu yaptılar” ifadelerini kullandı.

“Kendilerinden olmayana hayat hakkı tanımıyorlar” diyen CHP’li Levent Gök devletin de polisin de çivisinin çıkarıldığını söyledi. MHP’li Yusuf Halaçoğlu ise durumu “Vesayet oluşturmaya çalışan zihniyetin ürünü” şeklinde değerlendirdi.

DEVLETİN KURALLARI ÇÜRÜTÜLDÜ

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök: AKP, devletin tüm kurum ve kurallarını çürüttü. Hepsini kendine yakın olanlarla doldurdu. Partiye yakın olanların, akrabalarının nasıl yasa dışı devlet memurluğuna yerleştiğini açıkladık. VIP torpil devletin her kademesinde. Kendinden olanlara her türlü hukuk çiğnenerek avantaj sağlıyorlar. Kendinden olmayanlara da her türlü hukuku yok sayıp engel oluyorlar.

Ama nerede olursa olsun kendilerinden olmayana hayat hakkı tanımıyorlar. Bu hukuksuz uygulamalar vatandaşlar arasında ayrıma neden oldu. Kanuna ve hukuka aykırı her türlü davranışın ardından İktidar çıkıyor. Artık devletin de polisin de çivisini çıkardılar.

VESAYET OLUŞTURMA ÇALIŞMASI

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu: İşe girmek isteyen herkese artık partisi soruluyor. Ona göre işe alınıyor. Sadece polisin değil, tüm işlerde partili memur mantığı aranıyor. Tüm bunlar bir vesayet oluşturmaya çalışan zihniyetin ürünü. Polisi partili yaptılar şimdi bir de jandarmayı İçişleri Bakanlığı’na bağlayarak partilileştirmeye çalışıyorlar.

Orduya veya kışlaya siyaset sokulduğu takdirde sonucun iyi olmayacağını kendileri söylüyordu. Bu durumu İç Güvenlik Yasası’yla birlikte düşündüğümüzde Türkiye’nin Esad rejiminden farkı kalmaz. Her şeyin tek adama bağlı, hukukun da kanunun da bir kişiye bağlı bir yönetim biçimi ‘Yeni Türkiye’ dedikleri.

GÜVEN VE İTİBAR SIFIRLANACAK

CHP Milletvekili Mahmut Tanal: Uygulama tam bir skandal. Devlet memurları kanunu ‘Memur bağımsız olur, siyasi partiye kayıt olamaz, siyasi parti bir öğrenciyi kaydedemez’ diyor. Ama burada hepsi çiğneniyor. Polis okulunda okuyan öğrencilerin kayıtlı olması büyük bir skandal. Parti polisi, iktidar polisi ve sonunda polis devleti oluşacak. Halkın, adaletin polisi değil. Hem hukuk devleti hem de tüm uygulamalar alt edildi. İç Güvenlik Yasası’yla uygulanmak istenen partili polisler oluşturmaktı.

Partiye üye polis adaylarıyla bunu yaptılar. Temel hak ve özgürlüklerin güvencesi olan polisin artık resmen parti polisi olması isteniyor. Bu polisler de partili birisi suç işlerse göz yumacak, delil gizleyecek. Ama muhalif birisi suç işlemese de onu derdest edecek. Devlete olan güven ve itibar da sıfırlanacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR