BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.435,89
GÜNCEL

Paranın ilişkiye zarar verdiği 7 sorun

Maddiyat, bir ilişkinin üzerinde ne kadar etkili oluyor? Günümüzde para ilşkileride oldukça önemli.

Paranın ilişkiye zarar verdiği 7 sorun

Para mı sizin için daha önemli, yoksa partneriniz mi? Tabii, lafta herkes partnerinin daha önemli olduğunu söyleyecektir. Ama ben size gerçekte nasıl hissettiğinizi ve hissettirdiğinizi soruyorum. Yani öncelik sıralamanızda para, partnerinizin bir adım önüne geçiyor mu? İşiniz için eşinizi ya da sevgilinizi ihmal ediyor musunuz? Aklınızda hep para kazanmak mı var? İşte bu sorulara vereceğiniz yanıt evetse, büyük ihtimalle para sizin ilişkinizde sorun yaratıyor ya da yaratacak. Bu nedenle paraya verdiğiniz önemi bir kez daha düşünün. Çünkü kaybettiğiniz parayı tekrar kazanabilirsiniz, ama kırılan bir kalbi onarmanız mümkün olmayabilir.

Paranın ilişkiye zarar verdiği 7 sorun

Belki bunu kendinize bile itiraf edemiyorsunuz, ama sahip olduğu para onun yanında durmanızı sağlayacak etken olabilir mi? Gücü ve zenginliği onun gerçekte kim olduğundan daha mı önemli? Ya da hiç parası olmasa da yine o kişiyle birlikte olur musunuz? Kendi kendinize sormanız gereken bu sorular sayesinde paranın ilişkinizde bir sorun olup olmadığını rahatlıkla anlayabilirsiniz. Kaldı ki onunla parası için beraberseniz, bir süre sonra paranın sizi mutlu etmeye yetmediğini anlayacak ve kendinizi hep eksik hissedeceksiniz. Bu eksikliğin yeri ne yazık ki maddi şeylerle doldurulamayacak nitelikte olacak!

Paranın ilişkiye zarar verdiği 7 sorun

Evet, günümüzde çiftlerin ilişkilerine zarar veren en önemli para sorunlarından bir tanesi de bu! Yani maddi açıdan partnerinizle sürekli bir yarış içinde olmak! Ondan daha fazla kazandığınızı düşünerek para konusundaki söz hakkının sizde olduğunu zannetmek! Ya da ondan daha az kazandığınız için kendinizi gereksiz yere komplekse sokmak! Eğer siz de böyle bir yarış içindeyseniz, bu tutumunuzdan bir an önce vazgeçmelisiniz. Çünkü daha az veya daha çok kazanmak bir birliktelik için problem haline gelmemelidir. İşte bunu aklınızdan çıkarmayarak, kendinizi saçma bir para yarışının içine sokmayın.

Paranın ilişkiye zarar verdiği 7 sorun

İlişkilerde en sık rastlanan para sorunlarından bir tanesi de çiftler arasında yaşanan bu sorundur. Yani partnerinizin sizin paranızı harcamasından rahatsızlık duyuyorsanız, büyük ihtimalle sonu gelmeyecek olan tartışmalara davetiye çıkarmışsınız demektir. Onun alışveriş yapması, size sormadan para harcaması öfkelenmenize neden oluyorsa ya bu durumu partnerinizle konuşup çözmeye çalışmalısınız ya da kendinizi düzeltmeye uğraşmalısınız.