BIST 9.753
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.430,78
İŞÇİ

Özürlü memurlara atama müjdesi!

Atama bekleyen özürlü memurlara müjdemiz var. Bakan Çelik özürlü memur kadrosuna 15 bin eleman alınacak. Ayrıca kadınların da iş gücüne katılması için çalışma yapılacak.

Temel amaç, yapısal sorunlara çözüm üretmek. 4 temel politikayla büyüme ve istihdam kapasitesi yüksek yedi sektöre ilişkin 40 hedef, 57 politika ve 205 tedbiri ortaya koyduk. 4 temel politika olarak şu konuları ön plana çıkardık;
- Eğitim istihdam ilişkisinin güçlendirilmesi: Her yıl 400 bin işsizin Aktif İşgücü Programları'ndan yararlandırılması, 395 ulusal meslek standardının hazırlanması (şu anda 355 tane)

İşgücü piyasasında Güvence ve esnekliğin sağlanması: Kısmi süreli çalışanların oranının AB standartları seviyesine çıkarılması esnek çalışma şekillerini içerecek yasa çalışmalarının yapılması, özellikle özel istihdam büroları aracılığıyla 'kiralık işçilik' uygulamasının başlatılması.

ÖZÜRLÜ MEMUR ATAMALARI

Özel Politika gerektiren grupların istihdamının artırılması:Kadınların işgücüne katılma oranının %38'e çıkarılması ( şu anda 30,3)
Genç işsizlik oranının genel işsizlik oranına yaklaştırılması, özürlü memur açık kontenjanının kapatılması (15 bin kadro)
İstihdam Sosyal koruma ilişkisinin güçlendirilmesi: Sosyal yardım alanlardan çalışabilir olanlara iş ve meslek danışmanlığı,
- Çalışabilir yoksulların iş sahibi yapılması.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR