BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
ÖĞRETMEN

Özel okulda çalışan ve atanan öğretmene ek süre

2016 Şubat ataması kapsamında ataması yapılan 30 bin öğretmenden özel eğitim kurumlarında çalışanlara ek süre tanındı. İşte sebebi...

Milli Eğitim Bakanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen yazı ile ataması yapılan 30 bin öğretmenden bir kısmına göreve başlama için ek süre verdi.

Geçtiğimiz hafta içinde ataması yapılan 30 bin öğretmenin yetiştirilmek üzere il emrine atanmaları 19 Şubatta, ildeki görev yerleri ise 25 Şubatta belirlenecek. Öğretmen adayları bu tarihleri müteakiben görevlerine başlayacaklar.  Ancak Bakanlık, kendisine bağlı eğitim kurumlarına atanan fakat sözleşme doğrultusunda özel öğretim kurumlarında belli süre çalışmak durumunda olan öğretmenlere ek süre verdi. Buna göre, özel eğitim kurumunda çalışan öğretmenler istemeleri ve durumlarını belgelendirmeleri şartıyla 1 Eylül'de görevlerine başlayabilecek.

Bu haktan yararlanmak isteyenlerden öğretmen olarak ataması yapılanların atandıkları illere, aday öğretmen olarak atananların ise ikinci aşama tercihleri sonucunda yetiştirme sürecini geçirecekleri illere dilekçeyle başvurmaları gerekiyor.

Aday öğretmenler, göreve başlayacakları tarih itibarıyla uygulanmak üzere ikinci aşama tercihlerini ise mutlaka yapacak.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR