BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
ÖĞRETMEN

Özel okul teşvik sonuçları (2015) e-okul sorgula- Özel okul teşvik sonuçları sorgulama ekranı MEB

Binlerce öğrenci ve velinin merakla beklediği özel okul teşvik sonuçları açıklandı. Teşvik ile ilgili tüm detaylar memurhaber.com'da.

Özel okullarda öğrenim görecek öğrencilere verilecek eğitim öğretim desteği kapsamında yerleştirme sonuçları açıklandı.

Özel okulda okumak isteyenlerin ya da özel okul öğrencilerinin merakla bekledikleri özel okul teşvik başvuruları 10 Ağustos'ta başladı. 2 Eylül'de sona eren özel okul teşvikten yararlanmak isteyen özel okullar MEBBİS, öğrenciler ise e-Okul üzerinden başvurularını tamamladılar. Başvuruların sona ermesinin ardından öğrenciler özel okul teşvik kapsamında verilen eğitim desteği için tercih kayıtlarını gerçekleştirdi. Özel okul teşvik sonuçları ise bugün açıklanacak. Özel okul teşvik sonuçlarınızı http://basvurular.meb.gov.tr/ adresinin yanında haberimizde yer alan bağlantı üzerinden de sorgulayabilirsiniz.

23.07.2015 tarihli Resmî gazete’de yayımlanan 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılında Özel Okullarda Öğrenim Görecek Öğrenciler İçin Eğitim ve Öğretim Desteği Verilmesine İlişkin Tebliğ’de yer alan okul türlerine göre toplam 230.000 öğrenciye 2015-2016 eğitim öğretim yılında geçerli olmak üzere eğitim ve öğretim desteği verilecek.

E-OKUL İLE BAŞVURU İMKANI

Okul öncesi eğitim kurumlarında (anaokulu ve ana sınıfları) öğrenim görecek, yaşları 48-66 ay arasında olan öğrencilerin velileri veya vasileri, eğitim ve öğretim desteği için resmi veya özel okullardan e-Okuldaki Özel Kurumlar Eğitim ve Öğretim Desteği Menüsü üzerinden başvuracak.

Eğitim ve öğretim desteğinden yararlanmak isteyen ve herhangi bir okulda kaydı görünmeyen okul öncesi öğrencilerinin velileri veya vasileri, okul öncesi eğitim yapılan resmi veya özel okullara kesin kayıtlarını yaptırarak eğitim ve öğretim desteği için e- Okuldaki Özel Kurumlar Eğitim ve Öğretim Desteği Menüsü üzerinden başvurabilecek.

RESMİ GAZETE İLANI

Maliye Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının "2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılında Özel Okullarda Öğrenim Görecek Öğrenciler İçin Eğitim ve Öğretim Desteği Verilmesine İlişkin Tebliği", Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğle 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında, 5580 sayılı kanun kapsamında açılan özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okul türlerinde öğrenim görecek öğrencilereverilecek eğitim ve öğretim desteği tutarları ile ilk defa destek verilecek öğrenci sayıları belirlendi.

Buna göre, okul öncesi eğitim kurumlarındaki 20 bin öğrenciye 2 bin 680 lira, ilkokuldaki 50 bin öğrenciye 3 bin 220 lira, ortaokuldaki 50 bin öğrenciye 3 bin 750 lira, lise ve temel lisedeki 110 bin öğrenciye lise için 3 bin 750 lira, temel lise için 3 bin 220 lira destek verilecek. 230 bin öğrenci, eğitim öğretim desteğinden yararlanacak.

Yeni eğitim öğretim yılında, önceki yıllardakiler de dahil olmak üzere 350 bin öğrenciye destek verilecek. İllere göre eğitim ve öğretim desteği verilecek okul kademe ve türleri, öğrenci sayısı, öğrenci ve okul seçilmesine ilişkin ölçütlerle diğer ilgili hususlar Milli Eğitim Bakanlığınca yayımlanacak kılavuzda belirtilecek. Sosyoekonomik gelişmişlik seviyelerine göre eğitim ve öğretim desteği verilecek öğrencilerin illere dağıtımında ise 1. ve 2. bölgelerde 0,95, 3. ve 4. bölgelerde 1,00, 5. bölgede 1,20, 6. bölgede ise 1,30 katsayıları uygulanacak. Okul öncesi eğitime devam eden öğrencilerden 48-66 ay yaş grubundakiler, eğitim öğretim desteğinden yararlanabilecek.

ÖZEL TEŞVİK BAŞVURU ŞARTLARI

a) T.C. vatandaşı olmak,
b) Okul öncesi eğitimde 15 Mart 2010 ile 14 Eylül 2011 tarihleri arasında doğmuş olmak,
c) İlkokul birinci sınıflarda 30 Eylül 2015 tarihi itibariyle kayıt şartlarına sahip olmak,
ç) 14 Eylül 2015 tarihi itibariyle ortaokul ve imam-hatip ortaokulu beşinci sınıflarına
kayıt şartlarına sahip olmak,
d) Ortaöğretim kurumlarının kayıt şartlarına sahip olmak,
e) 2014-2015 eğitim öğretim yılı sonunda sınıf tekrarı yapmamıĢ olmak,
f) Resmi/özel ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarının ara sınıflarında kayıtlı olmak,
g) Eğitim ve öğretim desteği almak istediği okul türünün kayıt ve nakil şartlarına haiz
olmak

DESTEKTEN YARARLANMAK İSTEYEN ÖĞRENCİ VELİLERİNİN YAPACAKLARI İŞLEMLER

a) Veliler/vasiler, öğrencinin kayıtlı bulunduğu resmi/özel okul müdürlüklerinde, e-Okuldaki Özel Kurumlar Eğitim ve Öğretim Desteği Menüsü üzerinden başvurularını yapacaktır.

b) Veliler/vasiler, Yönetmelik eki Eğitim ve Öğretim Desteği Verilebilecek öğrencilerin Tespit Formu (Ek-12)’nda yer alan bilgilerin doğruluğundan sorumlu olacaktır. Yanlış bilgi ve belge sunanların başvuruları ve eğitim ve öğretim desteği hakları geçersiz sayılacak olup haklarında yasal işlem yapılacaktır.

c) Veliler/vasiler, uluslararası federasyonlarca yapılmış olan ve öğrencinin katılmış olduğu olimpiyatlar ve resmi makamlarca ulusal ve il düzeyinde yapılan yarışmalarda alınan derecelere (birinci, ikinci, üçüncü) ait belgelerin bir örneğini asıllarını ibraz etmek suretiyle başvuru esnasında okul müdürlüklerine teslim edecektir.

ç) Veliler/vasiler, eğitim ve öğretim desteği alacak öğrencinin birlikte yaşadığı aile bireylerine ait 2015 yılı Nisan-Mayıs-Haziran aylarından herhangi birinin toplam gelir durumunu gösteren vergi dairesi, muhasebe birimleri veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak belge ve Eğitim ve Öğretim Desteği Uygulama e-Kılavuzu ekinde yer alan kira gelir taahhütnamesini başvuru esnasında okul müdürlüğüne teslim edecektir.

d) Veliler/vasiler, üniversitede öğrenim gören diğer kardeşlerin öğrenim durumunu veya üniversitede okumaya hak kazandığını gösteren belgeleri, okul başvuru esnasında okul müdürlüklerine teslim edecektir. Ayrıca veliler/vasiler; açık öğretim veya askerî okul öğrencilerinin öğrenim belgelerini ve Ek-12’nin Anne ve Babanın Durumu başlığının dördüncü satırında belirtilen durumun onaylı belgesini başvuru esnasında okul müdürlüklerine teslim edecektir.

e) Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin velileri/vasileri Başvuru ve Yerleştirme Takviminde belirtilen tarihlerde e-Okul üzerinden en fazla 15 okul tercihi yapacaktır.

600 BİNDEN FAZLA MÜRACAAT

Milli Eğitim Bakanlığı 230 bin öğrenciye verilecek teşvik primi için 600 binden fazla kişinin müracaat ettiğini açıkladı. Eğitim ve öğretim desteği kapsamındaki özel ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okulları güncel bina kontenjanlarının yüzde 50'sine kadar, okul öncesi kurumlarda ise güncel bina kontenjanlarının yüzde 40'ına kadar eğitim ve öğretim destekli öğrenci nakli alabilecek.

KAÇ KİŞİYE VERİLECEK?

Okul öncesinde 20 bin, ilkokulda 50 bin, ortaokulda 50 bin, ortaöğretim/temel lisede 110 bin olmak üzere 230 bin öğrenciye verilecek. Kaydolunan özel okula okul öncesi için 2 bin 680 TL, ilkokul için 3 bin 220 TL, ortaokul için 3 bin 750 TL, ortaöğretim için 3 bin 750 TL, temel lise için ise 3 bin 220 TL ödenecek.

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR