BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,83
ÖĞRETMEN

ÖSYM YGS'ye başvuramayanlar için toplandı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı YGS'ye başvuru yapamayanlarla ilgili ÖSYM Yönetim Kurulu'nun bugünkü toplantısına ilişkin kritik açıklamalar yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, sokağa çıkma yasağı bulunan illerde YGS'ye başvuru yapamayan adaylara ilişkin kritik açıklamalar yaptı.

Bakan Avcı, karne dağıtım törenine katıldığı Beykoz'daki Güzelcehisar İlkokulu'nda öğrencilere karnelerini verdi. Bakan Avcı, törenin ardından gazetecilere eğitim dünyasına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

YGS BAŞVURUSU YAPAMAYAN ÖĞRENCİLER NE OLACAK?

Avcı kendisine yöneltilen "YGS sınav başvuruları 20 Ocak'ta sona erdi ancak sokağa çıkma yasağının olduğu yerlerde bunlar yapılamadı. Bununla ilgili bir tedbiriniz var mı?" sorusuna, "Bugün ÖSYM Yönetim Kurulu toplanıyor. YGS başvurularının başladığı gün itibarıyla sokağa çıkma yasağı olan yerleşim birimlerindeki öğrencilerimiz veya üniversite sınavına müracaat edecek olan yurttaşlarımız veya kamu görevlilerimiz, oralarda görev yapan kamu görevlilerimiz, emniyet mensubu olabilir, kamu kuruluşlarında çalışan arkadaşlarımız olabilir, onlar için özel bir düzenleme yapmak üzere ÖSYM Yönetim Kurulu bugün toplanıyor. Zannediyorum akşama ilan ederler alınacak tedbirleri. Onları mağdur etmeyecek şekilde bir düzenleme yapacaklar inşallah" diye yanıt verdi.

AVCI PKK'NIN KARNE GÜNÜ OKULU BOMBALAMASI İÇİN NE DEDİ?

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde karne dağıtımı sırasındaki patlamaya ilişkin, "Bu tam bir vahşet. Bu, tek örnek de değil. Daha önce pek çok okulumuza benzer saldırılar yapıldı ve biz zaten bu nedenle özellikle Cizre ve Silopi'deki okullarımızı tatil edip, öğretmenlerimizi hizmet içi eğitime alırken, istihbarat birimlerimiz bu tür saldırıların yapılabileceğine dair ön bilgiler verdikleri için bunu yapmıştık. Öncelikle bütün çocuklarımıza, o okuldaki öğrencilerimize, öğretmenlerimize, vatandaşlarımıza 'geçmiş olsun' diyorum. Sadece bu olayı değil, bugüne kadar gerçekleşen terör eylemlerinin hepsini şiddetle kınıyoruz" dedi.

"TAM BİR VAHŞET"

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki Çelebi Eser Ortaokulu'nda karne dağıtımı sırasında meydana gelen patlamaya yönelik soru üzerine Avcı, olayın siyasi, kültürel, ideolojik herhangi bir gerekçesi olamayacağını dile getirerek, şunları söyledi: "Bu tam bir vahşet. Bu, tek örnek de değil. Daha önce pek çok okulumuza benzer saldırılar yapıldı ve biz zaten bu nedenle özellikle Cizre ve Silopi'deki okullarımızı tatil edip, öğretmenlerimizi hizmet içi eğitime alırken, istihbarat birimlerimiz bu tür saldırıların yapılabileceğine dair ön bilgiler verdikleri için bunu yapmıştık. Öncelikle bütün çocuklarımıza, o okuldaki öğrencilerimize, öğretmenlerimize, vatandaşlarımıza 'geçmiş olsun' diyorum. Sadece bu olayı değil, bugüne kadar gerçekleşen terör eylemlerinin hepsini şiddetle kınıyoruz. Eğitim bunun için de gerekli."

SÖMESTR'DA TELAFİ YAPACAKLAR

Bakan Avcı, 30-31 Aralık 2015'te ve 1 Ocak'ta Milli Eğitim Bakanlığının üst düzey yöneticilerinin, bölgenin 15 ilinden il ve ilçe milli eğitim müdürlerini Van'da topladıklarını, bölgedeki okulların durumunu teker teker gözden geçirdiklerini, alınması gereken tedbirler konusunda çalışmalar yapıldığını anlatarak, "Özellikle sokağa çıkma yasağı uygulanan Cizre ve Silopi'deki öğrencilerimiz ve öncelikle de 8. ve 12. sınıftaki öğrencilerimiz bu yarıyıl tatilinde ya bulundukları ilde veya komşu illerde, altyapısı müsait olan yani pansiyonu olan okullarda misafir edilerek yoğun bir telafi eğitiminden geçirilecekler, kendi öğretmenleriyle yapacaklar. Onlar bu sömestr tatilinde biraz çalışacaklar" diye konuştu.

YOĞUNLAŞTIRILMIŞ TAKVİYE KURSU

Sınava girecek öğrencilerin hafta sonlarında da yoğunlaştırılmış takviye kurslarına devam edeceklerine değinen Bakan Avcı, "8. ve 12. sınıflara öncelik vermemizin sebebi de o zaten. Öncelikle onlar pansiyonlu okullarımızda öğretmenlerimiz nezaretinde 15 gün boyunca yoğun bir telafi eğitiminde olacaklar. Ayrıca orada da kalmayacağız, ikinci yarıyıl başladıktan sonra da hafta sonlarında yine aynı şekilde yoğunlaştırılmış takviye dersleri devam edecek" dedi.

Bakan Avcı, sömestr tatilinin ilan edilen şekilde 15 gün olarak gerçekleştirileceğini ifade ederek, yaz tatilinin de daha önce ilan edildiğini hatırlattı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR