BIST 9.140
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,58
ÖĞRETMEN

ÖSYM YGS fotoğrafı paylaşanı affetmedi!

YGS'de bir aday sınav öncesi soru kitapçığı ile boş cevap kağıdının fotoğrafını çekip Twitter'dan paylaşmıştı. ÖSYM aday tespit edildi ve hakkında idari işlem başlatıldı.

ÖSYM'den YGS sınavı esnasında fotoğraf çekip sonrasında Twitter'da bu fotoğrafı paylaşan adaya ceza... 13 Mart Pazar günü yapılanYGS'de gizlice fotoğraf çeken öğrenci tespit edildi, ÖSYM o öğrenci hakkında işlem başlatıldığını açıkladı.

YGS'ye giren adayların üstleri arandı, akbil, takı hatta saç tokları bile çıkartıldı. Ancak yasak olmasına rağmen sınava telefonla giren bir aday, sınavdan önce soru kitapçığını ve boş cevap kağıdının fotoğrafını çekip Twitter'dan paylaştı.

ADAY HAKKINDA İDARİ İŞLEM BAŞLATILDI

Konuyla ilgili inceleme başlatan ÖSYM resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada adayın tespit edildiği ve hakkında gerekli idari işlemlerin başlatıldığı belirtildi. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"13 Mart 2016 tarihinde yapılan YGS başlamadan önce soru kitapçığı kapağı ile boş cevap kağıdının fotoğrafını çekip internetten paylaşan aday tespit edilmiş olup hakkında gerekli idari işlemler başlatılmıştır."

ÖSYM: TAVİZ VERMEYİZ

ÖSYM Basın Müşavirliği yetkilisinden alınan bilgiye göre, aday sınav öncesi fotoğrafı çekip Twitter'da paylaştı. Sınav esnasında sosyal medyayı takip ettiklerini söyleyen yetkili, adayın paylaştığı fotoğraftan sınav salonunu ve sırasını saptadıklarını söyledi. Sınav bittikten sonra kamera kayıtlarının incelenmesinin ardından aday bulundu.

Suçunu kabul eden aday hakkında idari işlem başlatıldı. Adayların bu konuda duyarlı olmaları gerektiğini belirten yetkili, "Biz kurallardan hiçbir şekilde taviz vermeyiz. Olay sınav öncesi dahi olsa hiç kimseye tavizimiz yok. Aday ya da görevli olsun sınav kurallarını ihlal edenler hakkında yasal işlem başlatılacaktır" dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR