BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,45
YAZARLAR

OSGB zorunluluğu bu cuma başlıyor!

İstanbul’dan okurumuz Turhan Salihoğlu soruyor: “Bünyamin bey, az tehlikeli sınıfta bir işyerimiz var.

İstanbul’dan okurumuz Turhan Salihoğlu soruyor: “Bünyamin bey, az tehlikeli sınıfta bir iş yerimiz var. Artık bizim de iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalıştırmamız zorunlu hale geliyor mu? Çalıştırmazsak ceza yer miyiz? Ayrıntılı olarak ne yapmamız gerektiğini açıklayın lütfen, kafamız karışık bu iş güvenliği işlerinde.”

Sayın okurum, ülkemizde 2012 yılında 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çıktı.

Bu kanun ile işverenlere önemli yükümlülükler getirildi. Yetmedi, bu yükümlülükleri uygulamayan işverenlere çok ağır para cezaları öngörüldü.

Bu Cuma ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği konusunda tarihi bir eşik aşılacak. Zira bu Cuma’dan itibaren tüm işyerleri için iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve duruma göre işyeri hemşiresi zorunlu olacak…

Peki, yeni gelen yükümlülükler neler, hangi konulara dikkat etmek gerek, dikkat etmezseniz hangi cezaları alabilirsiniz?

Ayrıntılı olarak açıklayalım…

HEKİM VE UZMAN ÇALIŞTIRMAK ZORUNLU MU?

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanuna göre, işverenlerin iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ile on ve daha fazla çalışanı olan çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde diğer sağlık personeli (işyeri hemşiresi) görevlendirmesi zorunlu.

İşverenler bu sıfatlara sahip kişileri işe alabilecekleri gibi bu hizmetlerin tamamını veya bir kısmını ortak sağlık ve güvenlik birimlerinden (OSGB Şirketlerinden) hizmet alarak da yerine getirebiliyorlar.

Yani iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerin yasal olarak alınmış sayılması için, işverenlerin ya kendi çalışanları olan (ücretini kendileri ödedikleri) bir kişi tarafından bu hizmetin sağlanması ya da OSGB’ ler tarafından hizmet satın alınması gerekiyor…

Hekim, uzman ve hemşire çalıştırırsanız ücretini kendiniz ödüyorsunuz.

OSGB’den hizmet alırsanız bu kez ilgili firmaya ödeme yapıyor, fatura alıyorsunuz…

KANUN GEÇİŞ SÜRECİ ÖNGÜRMÜŞTÜ

6331 sayılı Kanun önemli değişiklikler ve ağır cezalar getirdiği için bir geçiş süreci öngördü. Yani işyerleri açısından peyderpey yürürlüğe girmeye başladı.

İşyerlerinde işyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı ve diğer sağlık personeli görevlendirme zorunluluğu öncelikle 50’den fazla çalışanı olan işyerlerine geldi.

İşyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı zorunluluğu 50’den çok çalışanı olan işyerlerinde 1.1.2013 tarihinde başladı.

50’den az çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için ise 1.1.2014 tarihinde başlatıldı.

BU CUMA TARİHİ GÜN

Şimdi ise bu peyderpey geçişte tarihi bir aşamaya geldik: Artık devlet daireleri dahil tüm işyerleri kapsama giriyor… 1 Temmuz Cuma itibariyle 50’den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri de iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalıştırma yükümlülüğü altına giriyor.

Yani, Cuma’dan itibaren kamu kurumları ile 50’den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri de artık iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalıştırmak zorunda kalıyor…

PEKİ ÇALIŞTIRMAZSA...

Çalıştırmazsanız çok ağır idari para cezaları sizi bekliyor…

OSGB'LERDEN HİZMET ALABİLİRSİNİZ...

Eğer bu çalışanları işe almak istemiyorsanız yapacağınız şey OSGB’lerden hizmet satın almak…

Daha önce söylediğimiz gibi, iş sağlığı ve güvenliğinde, işyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı ya da diğer sağlık personeli çalıştırılması, ya işverenlerin kendi bordrolarında yer alan kişilerce ya da OSGB’ den hizmet alınması iki yol…

İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde kaliteli hizmet almak isteyen firmalar, bu alandaki profesyonel firmalardan hizmet almayı tercih ediyor…

Cuma’dan itibaren bu dediklerimizi yapmaz iseniz ilk iş müfettişi denetimde ağır cezalara hazır olun.

Yetmedi, işyerinizde iş kazası olur veya meslek hastalığı ortaya çıkarsa, işveren olarak çok yüksek miktarlı tazminatlarla da karşılaşabilirsiniz…

Sonra demedi demeyin…

---

Kıssadan Hisse

“Birinin hatasını düzeltmek işe yarar. Ama birini cesaretlendirmek çok daha falza işe yarar.”

— Johann Wolfgang von Goethe

---

Sorularınız:

www.twitter.com/bunyaminesen

Yazarın tüm yazıları için:

Bu yazının tüm hakları Memurhaber.com'a aittir. "www." biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır.

Yorumlar