BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.325,39
MEMUR

Ön lisans mezunu lisans mezunu olursa maaşı ne olur?

Hizmetli unvanında kamu kurumlarında çalışan kişi ön lisansı lisansa tamamladığı zaman maaşında değişiklik olur mu? İşte cevabı...

Kamu kurum ve kuruluşlarında Yardımcı Hizmetler Sınıfı (YHS) kapsamında Hizmetli unvanlı kadrolarda önlisans mezunu olarak görev yapanlar, özlük haklarında iyileştirmeler sağlayacağını da düşünerek lisans mezunu olmaya yönelik eğitimlere devam edebiliyorlar.

Ancak, önlisans mezunu YHS personelinin lisans mezunu olması, başka hizmet sınıflarına ait kadrolara atanma veya görevde yükselme ya da unvan değişikliği yapma gibi haller dışında, özlük haklarında değişikliğe neden olmadığı görülür.

Yardımcı Hizmetler Sınıfına dahil “Hizmetli” unvanlı kadroda önlisans mezunu olarak görev yapan Devlet memuru, dört yıl süreli lisans programından (memuriyete giriş seviyesine 1 derece ilave edilerek memuriyete girmeye sebep olan bazı teknik ve sağlık bölümler hariç)   mezun olduğunda, memuriyete başlama tarihi ve hizmet süresinden kaynaklı istisnai durumlar haricinde, kademe ve derecesi değişmiyor.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR