BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
KPSS

Ombudsman, AÖF'e bütünleme tavsiyesi verdi!

25-26 Ocak 2014 tarihlerinde yapılan Açıköğretim Fakültesi (AÖF) final sınav sonuçları açıklandı. AÖF 2014'te bütünleme sınavı yapılacak mı?

MEMURLAR- Kamu Denetçiliği Kurumu, Anadolu Üniversitesi'nde AÖF sistemine göre eğitim görmekte olan öğrencilere, tüm dersler için bütünleme sınav hakkı verilmesi ve mazeret sınav hakkı verilmesi bu konuda yaşanan hak kayıpları ve mağduriyetlerinin gecikilmeksizin giderilmesi hususlarında Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'ne tavsiyede bulundu.

Türkiye gazetesinin haberine göre; Kamu Denetçiliği Kurumu 03 Aralık 2013 tarihinde Açıköğretim Fakültesi Öğrencilerine, bütünleme sınavı ve muafiyet hakkı verilmesi yönünde Anadolu Üniversitesi'ne tavsiye kararı vermişti. Kamu Denetçiliği Kurum'dan bir kararda mazeret ve telafi sınavına ilişkin çıktı. Kamu Denetçiliği Kurumu, "18 Ocak 2013 tarihli ve 28532 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 'Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakülteleri Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nde açıköğretim sistemine göre eğitim almakta olan öğrencilere de bütünleme ve mazeret sınav hakkı tanınması için gerekli mevzuat değişikliğinin yapılması" yönünde YÖK ve Anadolu Üniversitesi'ne tavsiyede bulunmasına karar verdi. Ayrıca, Kamu Denetçiliği Kurumu, üniversitenin kitapların teminine ilişkin olarak da bundan sonra çabalarını daha da artırması ve kitapların öğrencilere sınavlara hazırlanmalarına makul süre kalacak şekilde teslim edilmesi hususunda Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'ne tavsiyede kararı verdi.

"AÖF'DE BİNLERCE MEMUR ÖĞRENİM GÖRÜYOR"

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, "Kamu Denetçiliği Kurumu, tüm üniversitelerde yapılan mazeret sınavının Açıköğretim Fakültesi öğrencileri içinde yapılması gerektiğini belirtmiştir. Açıköğretim Fakültesinde hem okuyup, hem de çalışan binlerce devlet memuru bulunmaktadır. Zor şartlar altında okuyan milyonlarca öğrencinin mağduriyetlerinin giderilmesi ve eğitimde fırsat eşitliği noktasında oldukça önemli bir karardır. AÖF öğrencilerine haklı mücadelelerinde desteğimiz devam edecektir" dedi.

"ÜNİVERSİTEYE OLAN GÜVENİMİZİ YİTİRDİK"

AÖF Öğrenci Platformu temsilcisi Elif Erden ise, Kamu Denetçiliği Kurumu, AÖF'nin anayasada yer alan "eğitim ve öğretim hakkı","sosyal ve ekonomik haklar ödevini" yerine getirmediği yönünde karar aldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Kamu Denetçiliği Kurumu haklı taleplerimizi yine Anayasa, hukuk, AHİM İçtihatlarına göre değerlendirip, insan haklarına aykırı, belirlilik, öngörülebilirlik ve istikrar ilkelerine bağdaşmadığı bir kez daha kanıtlanmıştır. AÖF öğrencileri olarak mazeret ve telafi sınavı bütünleme sınavı gibi en doğal hakkımızdır. Anadolu Üniversitesi geçen yıl mazeret sınavı yapmış ve( AÖF öğrencileri hariç) diye bir duyuru yayınlamıştı. Biz AÖF öğrencileri Anadolu üniversitesine göre hiç hastalanmayacağız, cenazemiz olmayacak, kış olunca köyde yaşıyorsak ve köy yolları kapalıysa sınava dahi gidemeyen, hiçbir haktan yararlanamayan, insan yerine koymayan, okula harç ödeyip kitabını alamayan, aynı zamanda da okulun yükü olan öğrencileriz gibi görüyor. Anadolu üniversitesi bizlere bu şekilde yaklaşmaktadır. Bizler artık bu üniversiteye olan inancımızı ve güvenimizi yitirmiş durumdayız. Tek inancımız Anayasa ve hukuktur" dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR