BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
ÖĞRETMEN

Okulu karıştıran başkanlık anketi meclis gündeminde!

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından onaylı olduğu belirtilen, ilköğretim ve ortaöğretim öğrenci velilerinin başkanlık sistemine bakış açılarını incelemek ve değerlendirmek amacıyla okulda uygulanan anket olay oldu! işte detaylar...

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından onaylı olduğu belirtilen, Kastamonu Bilim Sanat Merkezi öğretmenleri ve yöneticileri tarafından “ilköğretim ve ortaöğretim öğrenci velilerinin başkanlık sistemine bakış açılarını incelemek ve değerlendirmek” amacıyla okulda uygulanan anket olay oldu! Anket meclis gündeminde...

CHP Grup Başkanvekili olay anketi meclis gündemine taşıdı. İşte ayrıntılar: 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA; 

Aşağıdaki sorularımın Anayasa’nın 98, TBMM İçtüzüğü’ nün 96. Maddeleri uyarınca Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi AVCI tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

Engin ALTAY
İstanbul Milletvekili CHP Grup Başkanvekili

15/12/2015 tarihinde Kastamonu ilinde, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından onaylı olduğu belirtilen, Kastamonu Bilim Sanat Merkezi öğretmenleri ve yöneticileri tarafından “ilköğretim ve ortaöğretim öğrenci velilerinin başkanlık sistemine bakış açılarını incelemek ve değerlendirmek” amacıyla bir anket uygulanmıştır.

Ülkenin siyasal gündeminin, parlamentosunun ve diğer yönetim aygıtlarının ve kamuoyunun tartıştığı, 92 yıllık parlamenter demokratik sistemimizi direk hedef alarak yeni bir yönetim anlayışı ve otoriter bir yönelimi amaç edinen başkanlık sistemini, öğrenciler aracılığı ile ailelere eğitsel boyutta ulaştırmak son derece düşündürücü ve gayrı etiktir.

Bu bilgiler doğrultusunda;

1- Bu anket kimler tarafından ne amaçla hazırlanmıştır? Hazırlayanların bilimsel 2- Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitim öğretim faaliyeti yapılan
3- Bu anketin soruları ile ilgili anketi hazırlayanlara ve uygulayanlara AKP tarafından yeterlilikleri nelerdir? Bu konudaki gerekli onayı ve izni hangi merciler vermiştir? kurumlarda bir siyasal partinin görüşlerinin reklamı yapılarak velilere ulaştırılmasının pedagojik gerekçesi var mıdır? yapılan bir önerme var mıdır? Anketi hazırlayanların adı geçen siyasi partiyle formal ve informal bir ilişkisi mevcut mudur?
4- Bu anketi hazırlayanlar ve uygulayanlar hakkında soruşturma açılacak mıdır?
5- Velilere, başka siyasi partilerin demokratikleşme, yolsuzlukla mücadele, siyasal
6- Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilerinin TEOG, YGS, LYS vb.
7- İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul müdürlükleri eğitim öğretim faaliyetleri ile ilgili etik ve ahlak, şeffaflık, dış politika vb. konularda görüşlerini alacak bir anket uygulatacak mıdır? sınavlardaki başarıları ve başarısızlıkları ile ilgili velilere yönelik bir araştırma yapılacak mıdır? velilerden sürekli görüş almakta mıdır? 


O ANKETTEN BÖLÜM: 





Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR