BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.440,72
ÖĞRETMEN

Okul kıyafeti arasına ferace de eklendi!

Konya Meram Anadolu Lisesi'nde, yeni dönem için yapılan anketle resmi kıyafet giyilmesine karar verildi.

Konya Meram Anadolu Lisesi’nde, yeni dönem için yapılan anketle resmi kıyafet giyilmesine karar verildi. 5 tip kıyafet belirlendi. 40 kadar başörtülü öğrenci de pantolon giymeyi kabul ederken, üstüne ferace giymek istedi. Yönetim de onayladı.

‘ETEK GİYİLMEYECEK’

Hürriyet’e açıklama yapan okul müdürü Mehmet Emin Karataş, kararın öğrencilere ait olduğunu belirtti: “Kız öğrenciler rahat olduğu için pantolunu seçti. Bu nedenle okulda etek giyilmeyecek. Başörtülü öğrenciler pantolunun üzerine isterse ferace yani uzun olmayan bir kap giyebilirler. Feraceye benziyor ancak değil.”

‘BİZDE PARDESÜ VAR’

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ise “Feracenin bilgisi bana gelmedi. Ferace şeklinde bir kıyafetimiz yok, pardesü var” dedi.

‘BU İÇERİKLE DİN ZORUNLU OLAMAZ’

ANTALYA'da 2008’de 5'inci sınıfta olan S.E.D.'nin ailesi, çocuklarının din dersinden muaf tutulması için hukuki mücadele başlattı. Geçen 7 yılda Danıştay 8’inci Dairesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararına atıfta bulunarak dersin adı her ne kadar ‘din kültürü ve ahlak bilgisi’ olsa da içeriğiyle ‘din eğitimi’ olduğuna hükmetti. Devletin dinler karşısında tarafsız olması gerektiği belirtilen kararda “Dersin bu içerikle zorunlu olması hukuka uygun değil” denildi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR