BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.438,69
ÖĞRETMEN

Okul kantinlerinde yepyeni bir dönem!

Okul kantininde sarı, kırmızı ve turuncu dönem başladı. Kola ve cipsler kırmızı, kuruyemişler yeşil, dondurma turuncu grupta yer alıyor. Yeni düzenlemeye göre çikolata, kek ve muffin artık satılmayacak.

Türiye Halk Sağlığı Kurumu, okullarda yiyecek ve içecek standartlarına ilişkin çalışma yaptı. Yeni düzenleme ile kantinlerde; çikolata, kek, dondurma ve şeker satılamayacak. Önerilmeyen yiyecekler arasında enerji içecekleri, soğuk çay, şekerleme ürünleri, pasta, kruvasan, muffin ve kek de yer aldı. 7-8 yaş grubundaki çocukların 4'te birinin kilolu olduğunu söyleyen Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Bekir Keskinkılıç, yiyecekleri trafik ışıkları şeklinde yeşil, turuncu ve kırmızı şeklinde değerlendirdiklerini belirtti. Keskinkılıç, "Yeşil grupta 'istediğiniz kadar yiyebilirsiniz' diyoruz, kırmızı grupta 'mümkün olduğunca tüketmeyin' diyoruz, turuncu grupta ise miktarlarına bağlı kalınarak tüketilmesini öneriyoruz" diye konuştu.

YOĞURT YE PATATESİ UNUT

-Kırmızı ürünler: Enerji içecekleri, gazlı, aromalı içecekler, kızartma, cips, çikolata, şeker, kek, hamur tatlıları.

-Turuncu ürünler: Kahvaltılık gevrekler, simit, poğaça, tost, burger, köfte, hazır pişmiş döner, makarnalar, fırın patates.

-Yeşil ürünler: Meyve, sebze, kuru meyveler, kuruyemişler, su, taze sıkılmış meyve suyu, yoğurt, ayran, peynir, günlük haşlanmış yumurta, domates, havuç, marul, biber.

KARARI MEB VERECEK

Düzenlemenin henüz uygulamaya geçmediğini ifade eden Keskinkılıç, "Milli Eğitim Bakanlığı değerlendirecek ve uygulamaya koyacak. Ayrıca reklamlar konusunda da bir düzenleme yaptık. Düzenlemeyi Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna ilettik" dedi.

STAR 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR