BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.434,39
ÖĞRETMEN

Öğretmenlere şiddetsiz iletişim eğitimi...

İstanbul'daki 10 ilçede, 14 Şubat'ta başlayacak etkinliklerle gençler sosyalleşecek ve özgüvenleri arttırılacak. Öğretmenler ise gençlerin eğitimine yönelik yeni yöntemler öğrenecek.

Yıllardır gençler için çalışan Genç Hayat Vakfı, İstanbul'da yeni bir projeye başlıyor. ‘Gençler iş başında: eşitlik içeride, şiddet dışarıda' projesi ile öğrenci ve öğretmenlere cinsiyet eşitliği ve şiddetsiz iletişim eğitimleri verilecek.

“İstanbul Kalkınma Ajansı Çocukların ve Gençlerin Girişimcilik, Beceri ve Geleceklerini Destekleme Mali Destek Programı” katkısıyla başlatılan proje, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında yürütülecek. Özgüven ve sosyalleşmeyi arttırmanın hedeflendiği çalışmalarda çeşitli sanatsal faaliyetler düzenlenecek. Kurum ziyaretlerinin de yapılacağı uygulamalarla İstanbul'da 4.200 öğrenci ve 110 öğretmene ulaşılacak.

Toplumda şiddetin yoğun olarak görüldüğünü belirten Proje Koordinatörü Aslı Şüküroğlu, “Şiddet nesilden nesile aktarılan bir olgu. Geçen yıllarda yaptığımız ‘Liseli Profili' araştırmasında gençlerin yüzde 55'inin şiddeti olağan bir davranış olarak tanımladığını gördük. Liselilerden böyle cevap aldıysak ileriki yaşlarında şiddeti hayatlarına dahil edeceklerini düşündük ve bu projeyi hayata geçirdik” dedi.

Üniversiteliler ile liseliler buluşacak

Proje; Fatih, Esenler, Kağıthane, Beyoğlu, Küçükçekmece, Pendik, Sarıyer, Sultangazi, Bayrampaşa ve Sancaktepe olmak üzere 10 ilçede uygulanacak. 14 Şubat'tan itibaren vakıf çalışanları, öncelikle öğretmenleri şiddetsiz iletişim konusunda bilgilendirecek. 30 okuldan gönüllü 110 öğretmene dört gün boyunca toplumsal cinsiyet eşitliği, şiddetsiz iletişim ve davranışlar üzerine eğitimler verilecek. Öğretmenlerin yanı sıra belediyelerin kültür ve sosyal işler müdürlüklerine ve çocuk hizmetleri bölümlerine de ilişki kurma ve hizmet sağlamaya yönelik iki günlük çalışmalar düzenlenecek. Mart ayında da eğitimciler, kazanımlarını öğrencilerine aktaracak.

Bir sonraki aşamada ise liseliler ile üniversiteliler biraraya gelecek. Üniversitelerin psikoloji, sosyoloji ve iletişim bölümlerinde okuyan 60 gönüllü genç liseliler nisan ve mayıs ayı boyunca kısa film ve posterler hazırlayacak. Yapılan çalışmalar sosyal medyada yayınlanacak. Sonrasında gençler öğrendiklerini kurumlarla paylaşarak istek ve görüşlerini doğrudan aktarabilme fırsatı da yakalayacak.

Öğretmenler gençlere yönelik yeni yöntemler edinecekler

Uğur Gülderer (Genç Hayat Vakfı Genel Müdürü): ‘Gençler iş başında: eşitlik içeride, şiddet dışarıda' projesi ile liselilerin cinsiyet eşitliği ve şiddetsiz iletişim konularında bilgi ve becerileri artacak. Farkındalık sahibi olacaklar. Özgüvenleri ve gönüllülük bilinçleri gelişecek. Kısa film ve poster oluşturma konularında kendilerini geliştirirken sosyal medyayı nasıl doğru bir şekilde kullanmaları gerektiğini de anlayacaklar. Yapılacak uygulamalar, toplumsal katılımlarını arttırmanın yanı sıra akranlarıyla iletişimleri de güçlenecek. Öğretmenler ise iletişim kurmak için gençlik eğitimlerine dayalı yeni araçlar edinecek. Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve belediyelerin gençlik çalışanları ile de tanışmak ve işbirliği yapmak üzere güçlü bir ağ oluşturma fırsatı yakalayacaklar. İyi iletişim herkese katkı sağlayacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR