BIST 9.549
DOLAR 32,50
EURO 34,75
ALTIN 2.478,64
YAZARLAR

Öğretmenler, Öğretmenler Günü’nü kutlamayacak

“Sevgili öğretmenim; şimdiden Öğretmenler Günü’nüzü kutluyor, ellerinizden öpüyorum. Sizi seviyorum.”

Dünyanın hemen her ülkesinde değişik tarihlerde Öğretmenler Günü kutlanmaktadır. Ülkemizde de öğretmenlere verdiğimiz değeri göstermek, öğretmenlik mesleğini yerine getirenleri onurlandırmak için 1981 yılından beri 24 Kasım tarihi Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Her yıl 24 Kasım tarihi yaklaştığında Öğretmenler Günü kutlamaları için programlar düzenlenir. Bu programlarda hamasi konuşmaların bini bir paradır. Öğretmenlik mesleğinin kutsallığından dem vurulur. Yetkili ve de yetkisiz kişiler bu toplantılarda yaptıkları konuşmalarda öğretmenlere müjdeler verir. Bu müjdeler genellikle öğretmenlerin maddi sıkıntılarını gidermek üzere; “Öğretmenler gününde bir maaş ikramiye!”, “Öğretmenlere zam!”, “Öğretmenlere ek ödeme!”… şeklinde hiçbir zaman yerine getirilmeyen müjdelerdir. Çünkü bu müjdeler bir sonraki Öğretmenler Günü’ne kadar, tekrar tekrarlanmak üzere rafa kaldırılır.

Aslında öğretmenlerin, öğretmenler günü kutlaması gibi bir talepleri yoktur. Öğretmenler sadece mesleklerine gereken değerin verilmesini, meslek onurlarının korunmasını ve insanca yaşamak için yeterli imkânların sağlanmasını talep etmektedirler.

Demek ki artık öğretmenlerin tahammül sınırlarının sonuna gelindi. Niye mi? Çünkü kendi mesleklerinin onurlandırılması için ülkemizde 1981 yılından beri kutlanmaya devam edilen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarına katılmayacaklarını deklare ediyorlar. Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer; Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet kolunda Genel Yetkili sendika olarak 23. Başkanlar Kurulu’nda aldıkları karar gereği 24 Kasım’a özel, kutlama anlamı taşıyacak herhangi bir faaliyet icra etmeyeceklerini kaydediyor. 

Eğitim-Bir Sen, “Karar almamıza neden olan sebepler henüz ortadan kaldırılmadığı için Eğitim-Bir-Sen teşkilatı olarak aldığımız karar gereği 24 Kasım'a özel kutlama anlamı taşıyacak (yemekli toplantı, öğretmenler buluşması, sportif turnuvalar vb) herhangi bir faaliyet icra edilmeyecektir.” şeklinde açıklama yapıyor.

Eğitim-Bir-Sen, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde hamaset yüklü konuşmalar istemiyor. Çözüme dönük icraat bekliyor. Bu arada da zaman hiç durmadan ilerliyor 24 Kasım’a yaklaşıyor.

Bizler öğretmenleri seven öğrencileri, velileri ve vatandaşlar olarak 24 Kasım’da yine Öğretmenler Günü’nü kutlayacağız. Temennimiz yetkililerin bu haklı istekleri bir an önce duymaları ve 24 Kasım’dan önce gerçek müjdeyi öğretmenlere vermeleridir.

Tabi devamında tüm öğretmenlerin ve vatandaşların birlikte can-ı gönülden öğretmenler gününü kutlamalarıdır.

“Sevgili öğretmenim; şimdiden Öğretmenler Günü’nüzü kutluyor, ellerinizden öpüyorum. Sizi seviyorum.”

Yorumlar