BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,97
ALTIN 2.435,21
ÖĞRETMEN

Öğretmenler kaç lira ek ödeme alacak?

Eğitim Bir-Sen İstanbul 1, 2, 3 ve 6 No'lu şubeler tarafından düzenlenen etkinliklere katılan Memur Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, öğretmenlere önerilen ek ödemeyi değerlendirdi.

Bir taraftan, toplu görüşme masasında 300-500 TL zam isterken, diğer taraftan darbecilerin çarkına su taşımak ya da İmralı'ya selam çakmak, sadece kamu çalışanlarının değil bütün milletin ekmeğini tokatlamaya aracılık etmek anlamına geldiğini kaydeden Gündoğdu, şöyle devam etti:

“Eğitim-Bir-Sen'in temel misyonu, özelde eğitim-kamu çalışanlarının genelde ise milletin ekonomik ve sosyal imkânlarını arttırmak, geliştirmek, saygınlığını korumaktır. 28 Şubat'taki kirli süreçte el ele eylemlerinin baş aktörü Eğitim-Bir-Sen olmuştur. Bu, tepkinin destansı adıdır: 2004'te katsayı adaletsizliğinin kaldırılması ve kılık kıyafet özgürlüğü için Ankara'daki miting, Ortak Akıl mitingleri, iş bırakma eylemi ve öğretmene saygı yürüyüşü.”

“Bir bakanın üslubu ve tarzı ile girilen toplu sözleşmede ya 100 TL ek ödemeye razı olacaktık ya da itibarı-duruşu öne çıkaracaktık” diyen Ahmet Gündoğdu, “Seçtiğimiz, yüzde 100 duruş olmuştur, ki kurulduğumuz günden beri ilk kez iş bıraktık, diğer sendikaların en az 2,5 katı bir katılımla. İşte tepkiyi yerinde göstermenin adı budur” ifadelerini kullandı.

Yorumlar 7 Yorum
ÇOK OKUNANLAR