BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
ÖĞRETMEN

Öğretmenler Günü okullar tatil mi MEB açıklama

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde okullar tatil mi? 'Öğretmenler Günü tatil mi' sorusu öğrenci ve velilerin en merak ettiği soru haline geldi, işte MEB'in bu soruya yanıtı...

'Öğretmenler Günü tatil mi' sorusuna cevap arayan öğrenci ve veliler MEB'den açıklama bekliyor. Peki 24 Kasım Öğretmenler Günü tatil mi?

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ OKULLAR TATİL Mİ?

Öğrenciler ve velileri Öğretmenler Günü'nün yaklaşmasıyla Öğretmenler Günü tatil mi? diye araştırmaya başladılar. Ancak öğrencilerin tatil hevesi 24 Kasım için geçerli olmamakla birlikte dersler kaldığı yerden her yıl olduğu gibi devam edecek.


ÖĞRETMENLER GÜNÜ TARİHİ

Türkiye'de 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün tarihi, 24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti devletininin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği olması nedeniyle öğretmenler günü olarak her yıl kutlanmaktadır. Ancak öğrencilerin tatil hevesi 24 Kasım için geçerli olmamakla birlikte dersler kaldığı yerden her yıl olduğu gibi devam edecek.

DİĞER ÜLKELERE GÖRE ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Pek çok ülkede 1994’ten beri her yıl 5 Ekim günü UNESCO tavsiyesiyle Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. 5 Ekim günü, 1966 yılında Paris’te gerçekleşen “Öğretmenlerin Statüsü Hükümetlerarası Özel Konferansı”’nın sona erip UNESCO temsilcileri ile ILO tarafından “Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi”’ni oybirliği ile kabul edilişinin yıldönümüdür.Kendi kültürel ve tarihi özelliklerine, okul tatil günlerine göre çeşitli ülkelerde farklı tarihler Öğretmenler Günü olarak belirlenmiştir. Örneğin 12 Arap ülkesinde (Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Fas, Katar, Libya, Mısır, Suudi Arabistan, Tunus, Umman, Ürdün, Yemen) her yıl 28 Şubat günü, Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Öğretmenler Gününün tatil olup olmadığı da ülkesine göre değişir.


Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR