BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.308,38
ÖĞRETMEN

Öğretmenime Sevgilerle Projesi tam not aldı!

İstanbul’da liseli 3 öğrenci, şefkat ve merhamet abideleri öğretmenlerimize vefa duygularını, teşekkürlerini sunabilmek ve bunu geniş kitlelerle paylaşmak için 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü vesile bilerek örnek bir proje hazırladı.

MEMURLAR- İstanbul’da liseli 3 öğrenci, şefkat ve merhamet abideleri öğretmenlerimize vefa duygularını, teşekkürlerini sunabilmek ve bunu geniş kitlelerle paylaşmak için 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü vesile bilerek örnek bir proje hazırladı.

Özel Asfa Koleji’nin son sınıf öğrencileri Fatmanur Zehra Altay ve Betül Uzunoğlu ile 10. Sınıf öğrencisi Elif Kübra Kuyucu’nun bir araya gelerek hazırladıkları projenin temel gayesi öğretmenlerine değerli olduklarını bir internet tabanlı platform oluşturarak hissettirmek.

Liseli gençlerin “Öğretmenime Sevgilerle” adını verdikleri proje sayesinde hem kendileri hem de okul sıralarından geçen herkes www.ogretmenimesevgilerle.com sitesine girerek kendi hayatında önemli izler bırakan öğretmenleriyle ilgili duygularını paylaşabiliyor.

Hazırladıkları proje hakkında bilgi veren Fatmanur Zehra Altay, “Öğretmenlerimiz bizim erdemli insanlar olarak yetişmemizi isterler ve çok emek sarf ederler. Haklarını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Mezun olduktan sonra çoğumuz öğretmenimizle bir daha görüşemiyoruz. Her 24 Kasım’da öğretmenlerimize güzel hediyeler alıyoruz, güzel sözler de söylüyoruz ama bu sözler uçup gidiyor. ‘Söz uçar yazı kalır’ diyen atalarımıza uyarak biz de üç arkadaş bir araya gelerek öğretmenlerimiz için kalıcı olarak ne yapabiliriz diye düşündük. Öğretmenime Sevgilerle projesi bu şekilde doğdu. Okul yöneticilerimiz bize destek verince hayata geçirme şansı bulduk. Proje sayesinde ilkokul öğretmenime ulaştım, dünyalar benim oldu” dedi.

Projelerinin geniş kitliler tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirten Betül Uzunoğlu ise “Beklentimizin ötesinde bir gelişme oldu. Türkiye’nin yanı sıra dünyanın birçok ülkesinden siteye girerek mesaj yazanları gördükçe, insanların öğretmelerine yönelik yüreklerindeki duyguları harekete geçirdiğimizi anladık, çok sevindik. Kalplerde yankı uyandıracak bir proje haline geldi. Yüzlerce okuldan, binlerce öğrenci vefa duygusuyla öğretmenlerimize duygularını ifade ediyor. Biz de buna aracılık ediyoruz. Bundan güzel mutluluk olur mu?” diye konuştu.
Öğretmenime Sevgilerle projesinin en genç üyesi 10. Sınıf öğrencisi Elif Kübra Kuyucu farklı bir noktaya dikkat çekti. Özellikle tv kanallarındaki bazı dizilerin öğrencileri öğretmenlerinden soğuttuğunu ifade eden Kuyucu, “Öğrencilerin öğretmenlerine karşı saygıda kusur ettikleri bir dönemde yaşıyoruz. Maalesef diziler de bunu teşvik ediyor. Öğretmenine sevgi ve saygı bağlarıyla bağlanan bir öğrenci kötü alışkanlıklar edinmez. Edinse bile öğretmeni onu korur, bilinçlendirir. Öğretmenlerimize hak ettikleri değeri bu proje sayesinde vermeyi hedefledik. Umarız tüm gönüllere ulaşırız” dedi.

Asfa Eğitim Kurumları Genel Müdürü Belma Uysal, vefa duygusuyla hareket ederek yankı uyandıracak bir sosyal sorumluluk projesi hazırlayan öğrencilerini tebrik ettiğini belirterek, “Eğitim sadece bilginin öğrenciye aktarılmasından ibaret değildir. Modern çağda maddi olduğu kadar manevi yönden de tam donanımlı bireyler yetiştirmeliyiz. Eğitim müfredatının yanı sıra öğrencilerimizin sosyal sorumluluklarını ve bilinç düzeylerini artıracak projeler üretiyor ve uyguluyoruz. Sözgelimi bu yıl medyanın öğrenciler üzerindeki etkilerinin analiz edildiği ‘Ekranın Üç Yüzü’ projesini hayata geçirdik. Tüm öğrencilerimiz bu projede aktif görev aldı. Bilinç ve farkındalık düzeyleri artan öğrencilerimiz bize ihtiyaç duymadan kendileri projeler hazırlayarak bize getiriyorlar. Öğretmenime Sevgilerle projesi de bu bilincin ve farkındalığın sonucunda hayata geçti. Öğrencilerimizle onur duyuyoruz” dedi.

www.ogretmenimesevgilerle.com sitesinden bazı mesajlar:

İrem Nur Kaya’dan öğretmeni Hatice Abut’a:   

Sevgili öğretmenim. Tarih dersini içten anlatışınla insana sevdiren, verdiğin örneklerle hafızalarımıza konuları kazıyan canım hocam, iyi ki varsınız. Sizi çok ama çok seviyoruz.  Öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Feyza Koval’dan öğretmeni Rabia Nalan Demirel’e:

Güzel ve en özel insan... Her zaman güler yüzlü olan, bize hep mutluluğu aşılayan değerli öğretmenim. Ders anlatırken hayatı öğreten, her zaman iyiyi gösteren nadide insan…

Sevil Özer’den öğretmeni Güliz Silin’e:
Gülleri andıran tebessümünle, nezaketinle lal oldu dilim. Seni her gördüğümde kalbim çarpıyor. Bir gün samimi ilgin, hoşgörün, sevginden mahrum kalacağım diye endişe ediyorum. Zayi olmayacak emeğinle sevgini sevgime kattım. Narin ve sevgili öğretmenim.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Tebrik Mesajı Metni:

Sevgili Öğretmenlerim,

Bildiğiniz gibi Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında Başöğretmen sıfatını alması vesilesi ile 24 Kasım gününü her yıl “Öğretmenler Günü” olarak kutluyoruz.

Ben de bütün öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü gönülden kutluyorum.

Öğretmenlik bir ömür boyu sürer ama görünüşte emekli olmuş öğretmenlerimize de sağlık ve mutluluk içersinde nice yıllar diliyorum. Aramızdan ayrılmış olan bütün öğretmenlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum.

Öğretmenlerimizin ülkemizin dört bir yanında nasıl fedakarca görev yaptıklarını görüyoruz, biliyoruz.

Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın eğitimi uğruna verdikleri emekleri büyük bir taktir ve şükranla karşılıyoruz.

Sevgili öğretmenlerim, sizlerin de yakinen müşahede ettiğiniz gibi şu son yıllarda eğitim konusunda yüzümüzü güldüren, milletçe hepimizi gururlandıran çok önemli gelişmeler kaydettik. Ama eğitim alanında elde edilen hiçbir gelişmeyi hiçbir başarıyı yeterli göremeyiz.

Bu yüzden öğretmenlerimize ve öğrencilerimize durmadan, yorulmadan çok daha iyi imkanlar sağlamanın gayreti içerisinde olacağız.

“Öğretmenlerimize Sevgilerle” projesinin öğretmenlerimizin gönüllerimizdeki büyük değeri göstermede küçük ama çok anlamlı bir adım olduğunu düşünüyor her türlü takdiri hak eden fedakar öğretmenlerimize saygılarımı sunuyorum.

Bu vesile ile tekrar 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü kutluyor, gözlerinizden öpüyorum.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR