BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,86
ALTIN 2.432,05
ÖĞRETMEN

Öğretmeni rotasyon tehlikesi bekliyor...

Doğu illerimizin boşalacağını ve batı illerimizde yığılma olacağını düşündüğümüzde 5 yıl içerisinde MEB Rotasyon yapacaktır.

2011 yılının kasım ayında Antalya’da yapılan Ulusal Öğretmen stratejisi çalıştayında öğretmenlerin ataması, yeterliliği, kariyeri, yer değişmesi konularında komisyonlar halinde çalışmalar yapılmıştı.O dönemde çalıştaya katılan Türk Eğitim Sen Başkanı İsmail Koncuk iki önemli gelişmeden haber vermişti.

Buna göre , Çalıştay’da özür grubu tayinlerinin her yarı yıl sonunda yılda iki kez yapılması grup kararı haline gelmiş Ulusal Öğretmen Stratejisi Çalıştayının kararı haline gelmişti.

Diğer taraftan, bir karar da öğretmen rotasyonu konusunda alınmış.Bu karara göre bulunduğu okulda kesintisiz 15 yıl görev yapmış öğretmenler o il veya ilçe içinde zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulacak. Türk Eğitim Sen başkanı karara itiraz etmelerine rağmen, diğer komisyon üyelerinin olumlu oyu neticesinde bu kararın alındığını belirtmişti.

Çalıştay kararlarının uygulanması konusunda herhangi bir zorunluluk bulunmamasına rağmen polisler için aynı şehirde 8 yıl çalışanlara tayin istemeleri için tayin başvurusu evrağının dağıtıldığı gelen haberler arasında …

Polislerin de memur olduğu düşünülecek olursa öğretmenleri de böyle bir tehditin beklediğini düşünmemek için çok fazla iyimser olmak gerekiyor.

Her yıl özür grubu tayinleri ile batı illeri dolduruluyor. Ağustos ayında 40 bin atama ile öğretmen açığının 20 binlere kadar düşeceğini varsaydığımızda birkaç yıl içinde öğretmen atama sisteminin tıkanacağını , yine Doğu illerimizin boşalacağını ve batı illerimizde yığılma olacağını düşündüğümüzde 5 yıl içerisinde MEB Rotasyon yapacaktır.

Aynı durum polisler içinde geçerliydi ve polislere 2. şark geldi.

Mutemelen önümüzde ki yıllarda öğretmenlere rotasyon uygulaması gelecek

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR