BIST 8.825
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.238,96
ÖĞRETMEN

Öğretmene ikinci atama müjdesi MEB 2016 açıklama

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında en fazla FETÖ operasyonu Milli Eğitim Bakanlığı'nda (MEB) gerçekleşti. Görevden alınan öğretmenler nedeniyle bu yıl 2 atama gerçekleşecek. MEB konuyla ilgili son dakika açıklama yaptı.

Öğretmenlere ikinci müjde geldi. Aralık 2016 tarihine kadar öğretmenlere ikinci atama yapılacak. Darbe girişimi nedeniyle görevden alınan öğretmenlerin boşluğu ikinci atama ile doldurulacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2016'da 3 kez öğretmen ataması yaparak Cumhuriyet tarihinin 1 yılda en fazla öğretmen alımına imza atmış olacak. Şubat ayında 30 bin öğretmen ataması yapan MEB, Eylül ayının sonunda 15 bin öğretmen ataması için mülakatlara başladı. Yılın son öğretmen ataması ise Aralık ayından önce yapılacak. Böylelikle MEB'in 1 yıl içinde 60 bin öğretmen ataması yapmış olması bekleniyor.

ŞUBAT'TA DA OLACAK

MEB, Eylül'ün sonunda yapılacak 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması için illerde mülakat görüşmelerine başladı. Yeni atanacak öğretmenlerin çoğunluğu öğretmen ihtiyacı olan Doğu ve Güneydoğu'ya gönderilecek. MEB, yılın son öğretmen atamasını ise ihraç edilen FETÖ'cü öğretmenlerin yerine yapacak. MEB'de şu ana kadar 31 bin 500 öğretmen FETÖ soruşturması kapsamında açığa alındı. Soruşturmaları tamamlanıp ihraç edilecek öğretmenlerin yerine MEB yeni öğretmen alımı için çalışma başlatacak. MEB yetkililerinden edinilen bilgiye göre, bu öğretmen alımı minimum 15 bin olacak, sonraki alım ise 2017'nin Şubat ayında yapılacak...

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR