BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
ÖĞRETMEN

Öğretmen sayısı artacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, "Türkiye'deki 3 milyon 400 bin memuru hesaba katarsak, öğretmen sayısı bunun 3'te birine denk geliyor demektir. Bu sayıyı daha da arttıracağız" dedi.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar ve beraberindekilerle öğretmenevinde TÜBİTAK Van Bölge Yarışması'nda dereceye giren projelerin sergilendiği stantları gezen Demiröz, katıldığı programda öğretmenlerle ilgili çarpıcı açıklama yaptı.

Demiröz, törende yaptığı konuşmada, eğitim alanındaki başarıların artması için gelecek dönemlerde de gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.

ÖĞRETMEN SAYISI ARTACAK

Bütçede her zaman eğitime en fazla payın eğitime ayrıldığını ifade eden Demiröz, "Milli Eğitim Bakanıyla bir görüşmemizde, bölgede şu anki öğretmen açığının yüzde 85 oranında kapatıldığını, bu oranın Türkiye genelinde yüzde 93 olduğunu söyledi. Türkiye'deki 3 milyon 400 bin memuru hesaba katarsak, öğretmen sayısı bunun 3'te birine denk geliyor demektir. Bu sayıyı daha da arttıracağız çünkü her zaman kadroların önceliği öğretmenlere veriliyor" diye konuştu.

Demiröz, AK Parti iktidarlarında Türkiye'deki 86 olan üniversite sayısının 186'ya çıkarıldığını, vakıf üniversiteleriyle bu sayının 200'ü bulduğunu dile getirerek şöyle devam etti:

"Bundan sonra bizim için nitelik önemli olacak. Nicelik olarak belli bir yere kadar geldik. İlimizin genel olarak ve eğitim alanında eksikliklerini tespit etmek için Bitlis'te ayda bir kez bir araya geliyoruz. Hepimiz sizlere hizmet için varız. Her şey eğitim kalitesini arttırmak içindir. Gezdiğimiz stantlarda gençlerimizin ufkunu gördüm. Maşallah, hepsi çok iyi hazırlanmışlar ve çok güzel fikirleri var. Bu gençlerimize sahip çıkmak lazım çünkü önleri ve ufukları açıldıkça üretkenliği bu bölgede bulacağız. Ben, gaz lambası önünde ders çalışarak liseyi bitirmiş bir kardeşinizim. Hamdolsun okuyarak buralara kadar geldik. Öncelikle içinizden gelecek. Sonra imkanlar kendiliğinden açılıyor."

Programa katılan Bitlis Valisi Ahmet Çınar da gençlerin ahlakına göre geleceğin şekilleneceğine dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Dolayısıyla gençlerimiz için bunun gibi programlar çok kıymetlidir. Bu tür etkinlikler yapmasaydık, bu yarışmalar olmasaydı, gençlerimiz bu faaliyetler içinde olmayacak ve projeler hazırlanmamış olacaktı. Bitlis olarak şehrin her tarafında sporda, sanatta, eğitimde ve bunlara benzer etkinliklerde projeler yapıyoruz. İnanıyorum ki geleceğimiz çok daha güzel ve çok daha konforlu olacaktır."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR