BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,77
ALTIN 2.439,58
ÖĞRETMEN

Öğretmen maaşları 350 TL artacak mı?

Ek ödeme mağduru öğretmenlerin mağduriyetini bitirecek teklif MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı'dan geldi...

10 yıllık AK Parti döneminde öğretmenlerin yoksullaştığını belirten Kalaycı, öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesini içeren kanun teklifini Meclis'e sundu. Teklif Meclis'ten onay alırsa öğretmenlerin maaşı 350 TL artacak...

İşte  MHP Konya Milletvekili  Mustafa Kalaycı'nın o teklifi...

Öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesini içeren Kanun Teklifimiz hakkında açıklamalarda bulunmak üzere söz aldım, Bu vesileyle hepinizi saygılarımla selamlıyorum.

Öğretmenlerimizin aylık ve ek ders ücretleri insanca bir hayat sürmeleri için yeterli değildir. Öğretmenlerimiz emeklilikte de geçimini sağlamakta çok büyük sıkıntı çekmektedir.

ÖĞRETMENLER YOKSULLAŞTIRILDI

Öğretmenler AKP’nin 10 yıllık iktidarı döneminde yoksullaşmış, kamu çalışanları arasında en düşük ücreti alan kesim olmuştur.

Eşit işe eşit ücret verileceği gerekçesiyle, 2 Kasım 2011 tarihli ve 666 sayılı KHK ile memur maaşlarında yapılan iyileştirmelerden öğretmenlerimiz maalesef yararlandırılmamıştır.

Çocuklarımıza bir harf öğretebilmek için heyecanla görev yapmaya çalışan, milletimizin aydınlık geleceğine katkı vermek için fedakarca hizmet veren öğretmenlerimizin, ekonomik problemler karşısında çaresiz kalmaları kabul edilemez bir durumdur.

Her şeyin en iyisine layık olan öğretmenlerin en temel ihtiyaçlarını gidermekte zorluk çekmeleri, iktidar partisinin bir ayıbıdır.

Öğretmenlerimizin elinden tutulmasının ve layık oldukları ekonomik ve sosyal seviyeye taşınmalarının vakti gelmiştir ve hatta geçmektedir.


Bu kutlu mesleğin mensuplarının hangi gerekçeyle olursa olsun çözemediğimiz sorunlarının milletimizin geleceğinde ağır bir bedelinin olacağını bilmek ve öngörmek durumundayız.

MHP milletvekilleri olarak verdiğimiz bu Kanun Teklifinde birinci derecede görev yapan öğretmenlere 3.600 ek gösterge verilmek suretiyle ek göstergelerinin yükseltilmesi, eğitim-öğretim tazminat oranlarının da derecelerine göre 45 ila 50 puan artırılması öngörülmektedir.

Bu Kanun teklifinin kabulü halinde, öğretmenlerimizin maaşı bulundukları derecelere göre yaklaşık 300-350 TL arasında, emekli öğretmenlerimizin aylığı da 330 TL civarında artacaktır.


ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖZLÜK HAKLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ İÇİN KANUN TEKLİFİMİZE DESTEK VERİN

Öğretmenlerimizi biraz rahatlatabilmek için bu kanun teklifinin siz değerli milletvekillerince destekleneceğini ümit ediyorum.

Bizleri yetiştiren ve hepimizin üzerinde eşsiz hakları olan öğretmenlerin, katlanan ve derinleşen sorunlarına çözüm ve çare bulunmazsa, geleceğin mutlu ve müreffeh ülke idealine ulaşmamamız imkânsız olacaktır.

Meselenin yalnızca parasal boyutunun olmadığı, eğitim sisteminin çok yönlü bir reforma ve iyileştirmeye tabi tutulmasının gerektiği de ortadadır.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın özür grubu tayinlerini yılda bir defaya çekmesi, bununla birlikte il ve ilçe emrini kaldırması büyük sıkıntılara neden olmaktadır.

Derslik ve öğretmen eksikliğinden kaynaklanan açmazlar, fiziki ve çevre şartlarındaki uygunsuzluklar, sayıları üçyüz bini aşan atama bekleyen öğretmenler eğitim sistemini adeta trajediye çevirmiştir.

ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMENLERİN ATAMASI YAPILSIN

Atama bekleyen öğretmenler Başbakandan 5 dakika randevu alıp dertlerini anlatmak ve şubat atamasının gereklerini bildirmek için günlerce Ankara’nın soğuk ayazı altında Abdi İpekçi Parkında beklemişlerdir. Okullarımızdaki öğretmen açığının bir nebzede olsa kapatılması için Şubat ayında 30 bin atama yapılmasını istemişlerdir.


Evet, kim ne derse desin şu anda ciddi bir öğretmen açığı vardır. Hem Şubat ayında, hem Ağustos ayında her branştan öğretmen atamaları yapılmalıdır.

Eğer ülkemizi yeniden ayağa kaldırmak, sözü dinlenen ve kudretli bir konuma getirmek istiyorsak, mutlaka eğitim ve öğretimin sorunlarını ve öğretmenlerimizin sıkıntılarını bitirmek durumundayız.

Öğretmen yarının müjdecisi, güçlü Türkiye’nin, birlikte yaşamaktan başka tercihi olmayan Türk milletinin teminatıdır.

Hem harf öğreten hem de adap gösteren öğretmenlerimizdir.

Öğretmen milli ve manevi kıymet hükümlerinin elçisi ve tebliğ edenidir.

Körpe dimağları uyandıran, hayatın engebelerine dikkat çeken, zihnindeki birikimi, kalbindeki sevgiyle birleştirip aç ve istekli ruhlara aktaran fedakâr kişilerdir.

Öğretmenlerin fedakâr çalışmalarını, milletimizin gelişmesi ve ilerlemesi amacıyla gösterdikleri gayreti her fırsatta takdir etmek boynumuzun borcudur.

Halen görev yapan veya emekli olmuş tüm öğretmenlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

Görev başındayken şehit düşmüş ve bir nedenle Hakk’a yürümüş olan bütün öğretmenlerimize Cenab-ı Mevla’dan rahmet diliyorum.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR