BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,52
ÖĞRETMEN

Öğretmen ataması Ağustos'ta değil Bakan Yılmaz açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz "Ağustos ayında öğretmen ataması yapmıyoruz. Yeni bir uygulama başlattık, bundan sonraki öğretmen alımını şubatta yapacağız"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ağustos ayında öğretmen ataması yapmayacaklarını belirterek, "Yeni bir uygulama başlattık, bundan sonraki öğretmen alımını şubatta yapacağız." dedi.

Yılmaz, TBMM Genel Kurulunda görüşülen Maarif Vakfı Tasarısı'nın tümü üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Bakan Yılmaz, şu anda Türkiye'de 67 bin öğretmen açığı olduğu halde, bazı illerdeki öğretmen sayısının, sağlık, mazeret atamaları ve eş tayini gerekçeleriyle ihtiyacın da üzerinde olduğunu dile getirdi.

"ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER SORUNU VAR AMA..."
Yılmaz, "Dolayısıyla atanamayan öğretmenler sorunu var ama ihtiyacın 67 bin olduğu yerde '100 bin öğretmen atamasını bekliyoruz. 400 bin öğretmen bekliyor' sözü... Yani, gerçekçi olmamız gerekir. Çünkü, bugün iktidarda biz varız, yarın siz olursunuz." diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, şunları kaydetti:

"Biz, ağustos ayında atama yapmıyoruz. Biz, yeni bir uygulama başlattık. Şubatta atadığımız 30 bin öğretmeni uyum, adaptasyon sürecinden geçiriyoruz ve eylül ayında, yeni eğitim yılıyla birlikte hepsini görevlendireceğiz. Bundan sonraki öğretmen alımını da şubatta ihtiyaçlarımızı dikkate alarak yapacağız."

Uşak'ta görevlerinden alınan okul müdürlerinin mahkeme kararlarıyla görevlerine döndüğünü hatırlatan Yılmaz, "Bizim olduğumuz dönemde mahkeme kararının gereği aynen yerine getirilir. Gerek bürokrasinin, gerekse bu görevi yapan siyasilerin mahkeme kararını yerine getirmemesi hukuk ihlalidir. Ehil, ehliyetli, liyakatli olan herkes müdürlük yapabilir. Hukuk devletinin gereği mahkeme kararlarına uymaktır." diye konuştu.

İŞTE MECLİS ZABITLARI

MİLLİ EĞİTİM BAKANI İSMET YILMAZ (Sivas) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkanım.

Öncelikle, Sayın Yalım'ın atanamayan öğretmenler... Bizim şu anda yaklaşık 67 bin öğretmen açığımız var. Dolayısıyla da bir arkadaşım "100 bin öğretmen atanması gerekir." derken ihtiyacı dikkate alması lazım. Bazı illerimizdeki öğretmen sayısı halihazırda ihtiyacımızın da üzerindedir. Niçin böyle oluyor? Kimisi sağlık nedeniyle, kimisi mazeret ataması nedeniyle, eş tayini gerekçesiyle -ihtiyacımız olmadığı halde- bazı öğretmenleri bazı illere atamak durumunda kaldık. Dolayısıyla da atanamayan öğretmenler sorunu var. Ama, ihtiyacın 67 bin olduğu yerde "100 öğretmenin atamasını bekliyoruz, 400 bin kişi bekliyor." sözü...

CEYHUN İRGİL (Bursa) - Tamam, 50 bin olsun! Sayın Bakan, bu bizim bir hayalimiz, bir arzumuz, siz 50 bin atayın!

MİLLİ EĞİTİM BAKANI İSMET YILMAZ (Sivas) - Yani, bir de gerçekçi olmamız gerekir. Çünkü bugün iktidarda biz varız, yarın siz olursunuz yani. Dolayısıyla, bu ihtiyacın ölçüleri dışına çıkmamak gerekir diye düşünüyorum. Biz bu ağustosta bir atama yapmıyoruz. Biz yeni bir uygulama başlattık, ağustosta atadığımız 30 bine yakın öğretmeni, şubatta atadığımız 30 bin öğretmeni bir uyum sürecinden, bir adaptasyon sürecinden geçiriyoruz ve eylülde yeni eğitim yılıyla birlikte hepsini okullarında görevlendireceğiz. Bundan sonraki öğretmen alımını da şubatta ihtiyaçlarımızı dikkate alarak yapacağız.

CEYHUN İRGİL (Bursa) - Peki, neden o zaman mayısta ve temmuzda sınav yapıyorsunuz?

BAŞKAN - Lütfen karşılıklı konuşmayalım. Şu anda Bakan cevap veriyor.

CEYHUN İRGİL (Bursa) - Aralarda soruyorum.

BAŞKAN - Sayın İrgil, lütfen...

İLKNUR İNCEÖZ (Aksaray) - Soru sordunuz, cevabını veriyor. Dinleyin lütfen.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR