BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,72
ALTIN 2.498,79
MEMUR

Öğretmen atama sonuçları belli oldu-2014 Öğretmen atamaları

MEB öğretmen atama sonuçlarını açıklıyor. Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Salonu'ndaki öğretmen atamalarına ilişkin tören başladı. Törenin açıklış konuşmasını MEB Müsteşarı Yusuf Tekin yaptı.

MEMURLAR - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmen adaylarının dört gözle beklediği atama sonuçlarını açıkladı.

Öğretmen adayları 12-18 Eylül tarihleri arasında tercihlerini yapmışlardı.

Ataması yapılan öğretmenler pazartesi günü öğrencilerine kavuşacak.

ATAMA SONUÇLARINIZI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

ATAMA SONUÇLARINI FORUMDA TARTIŞIYORUZ TIKLAYIN




Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, öğretmen atama sonuçlarının bugün saat 16:00'da açıklanacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarı Yusuf Tekin, twitter üzerinden yaptığı açıklamada öğretmen atamalarının yarın saat 16:00'da yapılacağını duyurdu.

İşte o açıklama:

Değerli öğretmen adayı arkadaşlar başvuru ekranı bu akşam itibariyle kapandı. Atama işlemleri inşallah yarın saat 16.00 da gerçekleşecek. Herkese hayırlı olsun. Bu arada bu akşam Beşiktaş ve Trabzonspor'a başarılar.

ATAMA SONUÇLARINI FORUMDA TARTIŞIYORUZ!


BAŞVURULAR DÜN BİTTİ 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 40 bin öğretmen kadrosuna yapılacak atamalar için 12 Eylül'de başlayan başvuru süreci dün mesai bitiminde sona erdi. Öğretmen atamaları, öğretmenliğe başvuru ve atama işlemleri elektronik ortamda gerçekleştirildi. Elektronik Başvuru Sayfası "İlk Atama", "Açıktan ve Kurumlar Arası Yeniden Atama" ve "Milli Sporcuların Atanması" şeklinde düzenlendi.

Adaylar durumlarına uygun atama çeşidini seçmek suretiyle http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki elektronik başvuru formunu kullanarak başvurularını yaptı.

 

Öğretmenliğe atama başvurusunda bulunanlar, elektronik başvuru formuna yansıtılacak olan eğitim kurumları arasından en fazla 25 tercih yapabildi.

Tercihler, aynı il veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte tercih edildi. İl veya ilçe milli eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça adaylar tercih değişikliğine gidebilecek.

Adaylar, tercih dışı seçenek olarak, "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum", "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum" seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecek.

Tercihlerine atanamayan adaylardan "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum" seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacak.

Milli Eğitim Bakanlığı 2014 öğretmen atamaları kapsamında 40 bin öğretmen atayacak. Geçtiğimiz günlerde branş bazında kontenjanlar açıklandı ve adaylar tercih yapmaya başladı. Tercihler 18 Eylül 2014 tarihinde sonra erecek ve muhtemelen 19 Eylül 2014'te tercih sonuçları açıklanacak. 22 Eylül 2014 Pazartesi tarihinde ise yeni atanan 40 bin öğretmen işbaşı yapacak.

 40 bin öğretmen atama sonuçlarının açıklanmasının ardından öğretmenler iş başı yapacak. Peki öğretmen atamaları sonuçları açıklandıktan kaç gün sonra öğretmenler işe başlayacaklar?

Atama sonuçları Milli Eğitim Bakanlığına ait http://ikgm.meb.gov.tr ve http://atamameb.gov.tr adreslerinde duyurulduktan sonra, öğretmen adaylarının başvuru esnasında belirttiği mail adresine tebligat yapılacaktır. Mail gönderildikten 5 gün sonra tebellüğ edilmiş, yani adaya ulaşmış sayılır. Mail yolu ile tebligat yapılamazsa, adayların yine başvuru esnasında belirttikleri ikametgah adresine tebligat yapılır.

Tebligattan Sonra İşe Başlama Süresi Kaç Gündür?

6245 sayılı Harcırah kanununa göre atanan kişinin ikametgahının bulunduğu şehir veya kasabaların belediye sınırlarında bulunan mahaller ile bu mahaller dışında kalmakla birlikte belediye hizmetlerinin götürüldüğü yerler “aynı yer”, geriye kalan tüm Türkiye ise “başka yer” olarak kabul edilmektedir. ‘Aynı yer’e atanan kişiler için atama tebligatının kendilerine ulaşmasını takip eden iş günü işe başlama zorunluluğu vardır. ‘Başka yer’e atanan kişiler ise tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde görev yerine ulaşmalı ve işe başlamalıdır.

NABİ AVCI'NIN DAHA ÖNCE KONUYLA İLGİLİ YAPTIĞI AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kanal 24'te gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Dershaneler taslağındaki teşvik ve düzenlemelere ilişkin bilgi veren Avcı taslakta yer alan sürpriz bir düzenlemeyi de açıkladı.

Bakan Avcı, "Göreve yeni başlayan öğretmenlerle ilgili stajyerlik süresi düzenlenmesi de taslakta var. Öğretmenlerin göreve başlamasının ardından 1 yılın sonunda değerlendirmeye tutulması var. Derli toplu değerlendirme var. Staj bitince değerlendirme yapılacak başarılı olamayanlar için 1 yıl daha başka yerde öğretmenin denenmesi düzenlemesi var.

Aday öğretmenler için öyle bir statü var" dedi. Bakan Avcı Şubat'ta 10 bin Temmuz ayında da 40 bin olmak üzere 50 bin öğretmen atanacağını da söyledi.

Taslağın Şubat ayında Meclis'ten geçmesini beklediklerini belirten Avcı, "Taslak yerel seçimi beklemez. Mart'ta meclis çalışmaz. Şubat ayında meclis gündemine gelir" dedi.
 
Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR