BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,76
ALTIN 2.489,25
ÖĞRETMEN

Öğretmen atama kontenjanları 2016 açıklandı mı

'Öğretmen atama kontenjanları 2016 açıklanıyor mu' sorusu 30 bin öğretmen ataması kapsamında kontenjan bekleyen adayların en merak ettiği konu... Öğretmen atama kontenjanları 27 Ocak Çarşamba günü açıklanacak ve detaylar memurhaber.com'da olacak...

"Öğretmen atama kontenjanları 2016 hangi branştan kaç öğretmen alınacak?" sorusunun yanıtı, 2016 Şubat ayında gerçekleşecek 30 bin öğretmen atamasını bekleyen binlerce öğretmen adayı heyecanla beklediği konu...  MEB öğretmen atama kontenjanları listesini 27 Ocak'ta yayınlayacak.

MEB Şubat 2016 öğretmen atama kontenjanları ve branş dağılımı tam listesini 27 Ocak 2016 Çarşamba günü yayınlayacak. Öğretmen atama kontenjanları ve branş dağılımları tam listesine  mebbis.meb.gov.tr ve ikgm.meb.gov.tr adreslerinden ulaşabilecekler.

BAKAN AVCI 27 OCAK DEMİŞTİ

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, katıldığı bir TV programına katılarak atama takvimi konusunda en geç 27 Ocak 2016'yı işaret etmişti.  Öğretmen atamaları için branş bazında kontenjanların açıklanmasına herhangi bir mani kalmadı. Fakat bakanlık hızla bir norm güncellemesi yapıp kontenjanlar üzerinde son değişiklikleri yapabilir.



ÖĞRETMEN KONTENJANLARI NEYE GÖRE BELİRLENİYOR?

Kontenjanları belirlemede esas kıstas;

-illerdeki ilçelerdeki doluluk oranları
-acil öğretmen gerekli olan yerler
-açık sayıları

EN ÇOK KONTENJAN VERİLECEK BRANŞLAR

Buna göre en çok kontenjan verilecek branşlar;

-İngilizce öğretmenliği,

-Sınıf öğretmenliği,

-Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği,

-Rehber öğretmenliği,

-İlköğretim Matematik Öğretmenliği

-Türkçe öğretmenliği

ÖĞRETMEN ATAMA KONTENJANLARI VE BRANŞ DAĞILIMI 2015'TE NASILDI?

Eylül 2015 öğretmen atama kontenjanları ve branş dağılımları 2015 listesi aşağıdaki gibiydi.


Adaylar durumlarına uygun atama türünü seçmek suretiyle http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki Elektronik Başvuru Formu'nu doldurarak başvuru yapacak.




Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR