BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
GÜNCEL

Öğretmen adayları dikkat MEB başvuru için bugün son gün

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sözleşmeli öğretmenlik başvuruları bugün sona eriyor. Adayların ön başvuru yaptığı ilkatama.meb.gov.tr sayfası bugün kapanacak. 20 bin öğretmen ataması için seçilen adayların sözlü sınavı ise 4 Nisan-8 Mayıs arasında gerçekleştirilecek.

Öğretmen adayları dikkat MEB başvuru için bugün son gün

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI (MEB) 20 bin sözleşmeli öğretmenlik ataması için ön başvuru tarihi için bugün son gün. Adayların ön başvuru yaptığı ilkatama.meb.gov.tr sayfası bugün kapanacak. Öğretmen ön atama başvuru sayfasına MEBBİS üzerinden ve ilkatama.meb.gov.tr adresinden giriş yapılacak. Başvuru yapacak adaylarda aranan ilk şart KPSS'den 50 puan üstü almaları. Sözlü sınavlar ise 14 Nisan-8 Mayıs arasında gerçekleşecek. Son olarak puan üstünlüğüne göre öğretmen atamaları başlayacak.

Öğretmen adayları dikkat MEB başvuru için bugün son gün

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ALIMI: Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ataması yapılacak yeni 20 bin sözleşmeli öğretmen için başvurular 2-8 Mart arasında yapılacak. Sözlü sınavlar ise 14 Nisan-8 Mayıs arasında gerçekleşecek. Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda olacak.

Öğretmen adayları dikkat MEB başvuru için bugün son gün

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ALIM BAŞVURUSU NEREDEN YAPILACAK: Sözleşmeli öğretmenlik için başvurular http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden alınacak. 2 Mart'ta ön başvurusu alınmaya başlanan sözleşmeli öğretmenlik sınav merkezi tercihleri 8 Mart'ta yapılacak. Adaylar yayımlanan duyuruda belirtilen sözlü sınav merkezleri listesinde, sınav merkezlerinden en fazla beş tercih yapabilecek. Tercih ettiği sınav merkezlerinden birine yerleştirilemeyenler, söz konusu sınav merkezleri arasından Bakanlıkça belirlenecek sınav merkezinde sözlü sınava alınacak.

Öğretmen adayları dikkat MEB başvuru için bugün son gün

ALIMLARDA "KPSS" ŞARTI: Adaylar; Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (Lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil ( İngilizce), rehberlik, okul öncesi ve sınıf öğretmenliği alanları bakımından ‘KPSSP121’ puan türünden; Almanca, Arapça, Çince, Fransızca ve Rusça alanlarına ‘KPSSP120’ puan türünden, diğer alanlar bakımından ise KPSSP10 puan türünden 50 ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla başvurabilecek.