BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
ÖĞRETMEN

Öğrencilerin eksikleri için yeni yöntem!

Milli Eğitim Bakanı Avcı, 'ABİDE' projesi kapsamında öğrencilerin eksikliklerinin açık uçlu sorularla tespit edilerek takviyeyi ona göre programlamak biçimde bir çalışmaları olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi 'ABİDE' diye ayrıca tanıtacağımız bir projemiz var. Sene içerisinde öğrencilerimizi, hem açık uçlu sorularında bulunduğu sınava almak hem de açık uçlu sınavlarla öğrencinin nerede zafiyeti olduğunu görüp daha sonra takviyeyi ona göre programlamak biçimde planladığımız bir çalışmamız var" dedi.

Avcı, "Ölçme, Değerlendirme Genel Müdürlüğümüz ilk model sınav uygulamasını yaptı. Çok da başarılı sonuçlar aldı. Açık uçlu soruları da kullanarak yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

UZMANLAŞMIŞ ÖĞRETMENLERİ GÖREV YAPACAK

Avcı, mevcut duruma göre bakanlığın 95 bin öğretmene ihtiyacı olduğunu belirterek, "Proje kapsamında, sınav yapanla ders anlatan öğretmeni ayıracağız" dedi.

Görevi sadece ölçme değerlendirme olan öğretmenlerin istihdam edilmesinin planlandığını belirten Avcı, "Önümüzdeki öğretmen alım projeksiyonlarımızda bu da var. Derse girmeyecekler illerde oluşturduğumuz sınav merkezlerinde görev yapacaklar" şeklinde konuştu.

Avcı, sınıf mevcudu en fazla 30 olduğunda, 21 milyar lira harcanarak yeni derslikler yapılması gerektiğini aktararak, en fazla 34 öğrenci olsun denildiğinde ise 12-13 milyar lira gerektiğine değindi.

Bakan Avcı, şöyle devam etti:

"13 milyarı iki bütçe döneminde harcarsak bütün okullarımızı en fazla 34 öğrencili dersliklerle donatmış ve tekli eğitime geçmiş de oluruz. Ama hedefimiz en fazla 30, hatta mümkün olursa 24. Ama 24 olursa 43 milyar lira lazım."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR