BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,45
ÖĞRETMEN

Öğrencilere burs müjdesi!

Bulundukları yerden farklı bir ilde üniversite okuyacak olanları ise ‘barınma problemi’ bekliyor. “Yurt mu, ev mi, apart mı?” sorularıyla uğraşan çiçeği burnunda üniversiteliler için rehber niteliğinde bir liste hazırladık.

Öğrencilere burs müjdesi!

Bulundukları yerden farklı bir ilde üniversite okuyacak olanları ise ‘barınma problemi’ bekliyor. “Yurt mu, ev mi, apart mı?” sorularıyla uğraşan çiçeği burnunda üniversiteliler için rehber niteliğinde bir liste hazırladık. İşte burs ve barınma alternatifleri.

Öğrencilere burs müjdesi!

YÖK’ten ziraat, orman ve su ürünlerini seçenlere destek Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, bu yıl ziraat, orman ve su ürünleri ile ilgili programları tercih ederek ilk üç sırada giren öğrencilere eğitim süreleri boyunca burs verileceğini açıkladı. Aylık 600 lira olan burs 12 ay boyunca ödenecek.

Öğrencilere burs müjdesi!

2016 Lisans Yerleştirme Sınavları’nda (LYS) tarım, ziraat, orman ve su ürünleri alanında devlet üniversitelerinde toplam 210 program bulunuyor.

Öğrencilere burs müjdesi!

Bunların her birisine, ilk üç sırada yerleşecek öğrencilerin hepsi, yani toplam 630 üniversiteli bu imkândan faydalanabilecek. Böylece tüm devlet üniversitelerine yerleşen başarılı öğrenciler desteklenmiş olacak. Türk Eğitim Vakfı’nın (TEV) beş farklı burs programı var. TEV Eğitim Bursu kapsamında, ‘Atatürk İlkelerine bağlı, milli duygulara sahip, sağlam karakterli ve güvenilir, başarılı ancak maddi desteğe ihtiyacı olan, üniversite, yüksekokul ve meslek yüksekokulu öğrencilerine’ yükseköğrenim bursu veriliyor.