BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,16
ALTIN 2.323,52
ÖĞRETMEN

Öğrencilere 4.5G tabletler geliyor!

Yeni eğitim döneminde öğrencilere dağıtılacak FATİH projesinde sona yaklaşırken öğrencilere kablosuz internet sürprizi geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilere dağıtılacak tabletlere 4.5 G hızında internet bağlayacak. Böylelikle öğrenciler okul dışında da internet kullanabilecek.

Sabah'ta yer alan habere göre, ihaleye, kısa bir süre önce 4.5 yetki belgesini alan ve alt yapı hazırlığı olan Turkcell, Vodofone ve Avea GSM şirketlerinin katılması bekleniyor. İhaleye katılım için yerlilik, en ucuz hizmet ve en yüksek kalite şartı aranıyor.

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?

Sistem şöyle işleyecek: Okulda fiber optik kablolu internet kullanan öğrenci, okuldan çıktığında yolda, dışarıda ya da evinde kablosuz internet kullanabilecek. Öğrenci ihaleyi kazanan GSM şirketinin bağlantısı aracılığıyla ücretsiz internete bağlanacak. Öğrenci başına internet kotasının ne kadar olacağı henüz netleşmedi. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin kablosuz internet kullanımında sadece MEB'in sınırladığı internet sitelerine girebilecek. Öğrenciler için sakıncalı içerik bulunduran internet siteleri ise yasaklı olacak.

400 BİN AKILLI TAHTA KURULDU

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, proje kapsamında 400 bin akıllı tahtanın kurulduğunu, 1 milyon 437 bin tablet bilgisayarın da öğrenci ve öğretmenlere dağıtıldığını söyledi. Yeni eğitim öğretim döneminde 10 milyon 600 öğrenciye 4.5 G ile uyumlu tablet dağıtılacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR