BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,02
ALTIN 2.428,21
ÖĞRETMEN

Öğrencilerden takviye kurslara rekor başvuru!

Öğrencilerin derslerine ve üniversiteye hazırlanmalarına yardımcı olmak için başlatılan ücretsiz destekleme kurslarında ilk ders yapıldı.

Dershane dönüşüm süreciyle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğrencilere verilen ücretsiz takviye kurslarında dün ders başı yapıldı. Rekor sayıda öğrenci ile başlayan kursların ilk gününde MEB Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek, derslere eşlik etti. Burada gazetecilere açıklamada bulunan Kurt, tüm yurtta resmi olarak destekleme ve yetiştirme kurslarının başladığını bildirdi.

5 MİLYONA ULAŞMASINI BEKLİYORUZ

Yeni Şafak'ın haberine göre, şu anda 2 milyon 710 bin öğrencinin kurslarda eğitim almak için müracaat ettiğini söyleyen Kurt, 237 bin kadrolu öğretmen ile 29 bin ücretli öğretmenin de kurslarda görev yapmak için başvurduğunu belirtti. 22 bin 255 merkezde kursları başlattıklarını dile getiren Kurt, "Okulların yüzde 95'inde destekleme ve yetiştirme kursları açılmış durumda" dedi. Başvuru süresinin 9 Ekim'e kadar uzatıldığını hatırlatan Muhterem Kurt, "Önümüzdeki hafta öğrencilerimizin başvuruları devam edecek. Biz başvuran öğrenci sayısının 5 milyonu bulmasını bekliyoruz" diye konuştu.

SADECE SINAVLARA HAZIRLAMAYACAK

Kursların ortaokul ve lise müfredatı kapsamında, her dersten açılabildiğini söyleyen Kurt "Dershaneler kapandı, dershanelerin yerine devletin kurs açtığı, sadece sınavlara hazırlık yapılacağı" yönündeki algının, yanlış olduğuna işaret ederek, şunları söyledi: "Birçok kurs başvurusu var. Özellikle müzik, resim, beden eğitimi gibi kültürel, sosyal ve sportif faaliyetler için de kurs açıyoruz. Okullarımızı sosyal, kültürel alanlara çeviriyoruz. Okullarımızda öğrencilerimiz enstrüman öğrenecekler, çeşitli spor dallarıyla uğraşacaklar."

3 DÖNEM HALİNDE OLACAK

Kursların mayıs ayının sonuna kadar devam edeceğini belirten Kurt, üç dönem halinde kursları gerçekleştireceklerini dile getirdi. Kurt, okulların kapanmasıyla birçok kursun son bulacağını ancak yaz kurslarının özellikle sportif, kültürel, sanatsal faaliyetlerin devam edeceğini sözlerine ekledi.

VELİLER ÇOK MEMNUN

Velilerden Elif Şenses, 12. sınıftaki kızının kurslardan faydalandığını söyledi. Bugüne kadar kızını dershanelere gönderdiğini anlatan Şenses, "Özel okullara dönüşen dershanelere de güvenemedik. Dershaneden okul olması bize inandırıcı gelmedi. Bu dönemde okullarda kursların açıldığını öğrendik ve bu bizim için daha avantajlı oldu" dedi.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR