BIST 9.090
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,66
ÖĞRETMEN

Öğrenciler dikkat yeni bir ders geliyor!

Milli Eğitim Bakanı Avcı, "Önümüzdeki yıldan itibaren okullarımızda seçmeli 'şehir kültürü' dersleri vermeye başlıyoruz" dedi.

Milli Eğitim olarak, eğitim sistemimizde, öğrencilere şehirlerin kültürel ve tarihi zenginliklerini tanıtma konusunda öncelik vereceklerini vurgulayan Bakan Avcı, yeni bir kültür dersi müjdesi verdi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, gelecek yıldan itibaren okullarda seçmeli olarak "şehir kültürü" dersleri vermeye başlayacaklarını bildirdi.

Avcı, Mardin Eğitim Vakfı (MARSEV) tarafından düzenlenen Mardin Artuklu Üniversitesi tanıtım programında yaptığı konuşmada, bu üniversitenin fark oluşturan çalışmalar yaptığını anlattı.

"Yaşayan Diller Enstitüsü ile beraber Arap, Kürt, Süryani dilleri üzerine verilen lisans eğitimleri, Artuklu Üniversitesinin yeni Türkiye anlayışına uygun atılımlarıdır." ifadesini kullanan Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milli Eğitim olarak, eğitim sistemimizde, öğrencilere şehirlerin kültürel ve tarihi zenginliklerini tanıtma konusunda zaafımız olduğunu görerek, önümüzdeki yıldan itibaren okullarımızda seçmeli 'şehir kültürü' dersleri vermeye başlıyoruz. Mardin'in böyle bir ders için ne büyük bir potansiyel taşıdığını, böyle bir dersi koymakla ne iyi ettiğimizi ve Mardin'in bunun nasıl hakkını vereceğini görüntüleri (Mardin tanıtım filmi) izlerken bir kere daha gördüm."

MEB olarak küçük bir müjde vermek istediğini dile getiren Avcı, şöyle konuştu:

"Özellikle yaşayan diller enstitüsünden mezun olan ve Kürtçe, Zazaki öğretmenliği eğitimi almış olan öğrencilere kadro vermeye başlamıştık, bu yıl da verdik. Şimdi göreve başlamayan, müracaat etmeyen öğretmen adaylarından elimizde 25 kadro vardı. 25 kadroyu da inşallah yine bugünlerde Mardin Artuklu Üniversitesi mezunları başta olmak üzere, bu bölümlerden mezun olanlara yönelik bir kadro olarak sunduk."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR