BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,72
ALTIN 2.438,14
MEMUR

O memurların KPSS sebebiyle memuriyeti tehlikede

Memurluğa 2010 KPSS ile hak kazanmış olan memurların memuriyeti tehlikede. Soruşturma kapsamında mahkeme sınavın iptaline karar verirse 2010 senesindeki sınavla atanan on binlerce kişinin memuriyeti iptal edilecek.

2010 KPSS ile ilgili gündeme gelen kopya haberlerinin ardından açılan soruşturmanın sonucu, o dönemde göreve getirilen memurlar için tehlike teşkil ediyor. Mahkemeden olası bir iptal kararı çıkarsa on binlerce kişinin memuriyeti tehlikeye girecek.

NTV'den yer alan habere göre, adli soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında YÖK Denetleme Kurulu raporunun da olduğu kanıtları "genel kültür ve genel yetenek sınavlarının iptali istemini" değerlendiren Bölge İdare Mahkemesi'ne gönderdi.

TÜBİTAK RAPORU VAR!
Belgelerde, davanın esasını doğrudan etkileyecek delil, belge ve itirafların yanı sıra, bu iki sınavın sorularının da önceden elde edildiğine ilişkin TÜBİTAK raporu da var.

KPSS SORUŞTURMASINDA İTİRAFÇININ İFADESİ DELİL OLDU
KPSS ididanamesiyle birlikte mahkemeye sunulan TÜBİTAK raporunda, soruların bir şüphelinin bilgisayarında silinen hard diskte, sınavdan önce bulunduğu belirtildi.
Öte yandan soruşturmanın kilit isimlerinden A.S. de polise teslim oldu. Ayrıca itirafçı iki şüphelinin ifadeleri de mahkemeye delil olarak sunuldu 

ONBİNLERCE MEMURUN MEMURİYETİ DÜŞEBİLİR
İdare Mahkemesi'nin sınavın iptali yönünde karar vermesi durumunda sınav güvenilirliği ortadan kalktığı için onbinlerce memurun memuriyeti düşürülebilecek.

EĞİTİM BİLİMLERİ SINAVI ERTELENMİŞTİ
Sorularının sızdırıldığının tespit edilmesi üzerine, eğitim bilimleri sınavı iptal edilip tekrarlanmıştı.Ancak genel kültür ve genel yetenek yetenek sınavları herhangi bir usulsüzlük olmadığı gerekçesiyle iptal edilmemişti.Bunun üzerine bazı adaylar bu iki sınavın da iptali istemi ile Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açmıştı.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR