BIST 9.714
DOLAR 32,52
EURO 34,81
ALTIN 2.429,85
MEMUR

O emeklilere her ay 100 TL ödeme

Emeklilerin bazılarına her ay emekli aylıklarının dışında 100 TL daha ek ödeme yapılıyor. Peki bu emekliler hangileri? İşte cevabı...

Emekli olduktan sonra sosyal güvenlik kurumuna tabi olarak çalışmayan; MİT, Emniyet ve TSK mensubu emeklilerine her ay emekli maaşlarıyla birlikte 100 TL ödeniyor.

5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanununa göre, emeklilerin bazılarına her ay emekli aylıklarıyla birlikte 100 TL tutarında ayrıca ödeme yapılmaktadır.

İşte o emekliler:

-Emekli Sandığı Kanununun ek 81 inci maddesi;

-Millî İstihbarat Hizmetleri Sınıfına dâhil kadro unvanları,

-Emniyet Hizmetleri Sınıfına dâhil kadro unvanları (çarşı ve mahalle bekçisi kadro unvanı dahil)

-Türk Silahlı Kuvvetlerinin subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaş unvanları

-Yargı denetimine kapalı idari işlemler veya Yüksek Askerî Şûra kararları ile Türk Silahlı Kuvvetlerinden ilişiği kesilenlerden 926 sayılı Türk Silâhlı Kuvvetleri Personel Kanununun geçici 32 nci maddesi uyarınca atam yapılan araştırmacı kadro unvanı

Esas alınarak emekli aylığı veya adi malûllük aylığı bağlananlardan, emekli aylıklarıyla birlikte makam tazminatından yararlanmayanlara, her ay emekli aylıklarıyla birlikte 100 TL tutarında ayrıca ödeme yapılmasına hükmetmiştir.

Bu ödemeden, kapsamdaki emeklilerin dul ve yetimleri de aylık bağlanma oranlarında yararlanmaktadırlar.

100 TL ilave ödeme, emekli aylıklarının %4’ü oranında her ay yapılan ek ödemenin hesabında dikkate alınmaz.

HANGİ EMEKLİLERE BU ÖDEME YAPILMIYOR?

100 TL ilave ödemeden yararlanacak emekliler kapsamında yer alanlardan, emekli aylığı bağlandıktan sonra sosyal güvenlik destek primi ödemek suretiyle çalışanlar da dahil olmak üzere, herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna tabi olarak çalışanlara bu ödeme yapılmaz.

Bu şart, söz konusu ödemenin dul ve yetimlere yapılmasında da aranır.

Bu ödemeden yararlanma şartlarını kaybedenler, en geç bir ay içinde durumu Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirmekle yükümlüdürler. Zamanında bildirimde bulunmayanlara yapılan ödemeler kanunî faizi ile birlikte geri alınır.

Bu durumun ortaya çıktığı tarihi takip eden aybaşından itibaren ödemeye son verilir.

memurunyeri

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR