BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.509,35
İŞÇİ

Numan Kurtulmuş'tan taşeron işçi açıklaması

720 bin taşeron kadroya geçecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Taşeron işçiler memur olmayacak ama kamu güvencesinde olacak" dedi.

Taşeron işçilerin kadroya geçeceği tarih henüz belli olmasa da Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu'nda, taşeron çalışanlarının kamuya geçiş süreciyle ilgili yasa tasarısının da ele alındığını söyledi.

"Taşeron dediğimiz alt işverende çalışanların kamuya alımıyla ilgili yasa tasarısının son rötuşları yapılmış ve hemen bu yasa tasarısı yasalaşmak üzere TBMM'ye gönderilmeye hazır hale getirilmiştir" diyen Kurtulmuş, şöyle devam etti:

ÖZEL SÖZLEŞMELİ OLARAK KADROYA GEÇECEKLER

"Genel hatlarla ifade etmek isterim, bu tasarıyla 720 bin çalışanın kamuya geçiş esasları belirlenmiştir. Ayrıca kamuda özel sözleşmeli personel olarak tanımlanan yeni bir statü oluşturulmuştur. Alt işverenlerde çalışanların bir kısmı bu statüdeki çalışmaya geçeceklerdir. Yani kamu güvencesi altına alınacaklardır. Bu kamu güvencesine alınacak 720 bin kişinin tamamı, 1 Kasım 2015 öncesinde kamuda taşeron olarak çalışmaya başlayan insanlar olacaktır. Bu geçişlerde de her kurum kendisince bir takım sınavlar yapma imkanına sahip olacaktır. Bu çalışmalar sonucu, kıdem tazminatları, yıllık izinleri, özlük hakları çalışma şartları bakımından devlet güvencesine alınacaklardır. Halen çalıştıkları işlerde de çalışmaya devam edeceklerdir."

Yorumlar 5 Yorum
ÇOK OKUNANLAR