BIST 9.525
DOLAR 32,51
EURO 34,75
ALTIN 2.486,13
GÜNCEL

Niğde'de FETÖ operasyonu tutuklamalar var

NİĞDE merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 10 zanlıdan 6'sı tutuklandı

Niğde merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 10 zanlıdan 6'sı tutuklandı.

Niğde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Niğde merkezli Ankara, Adana ve Kayseri'de eş zamanlı düzenlenen operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 10 zanlının savcılıktaki işlemleri tamamlandı.

Zanlılardan öğretmenler Yavuz Ş, Ünver Y, Ahmet K. ve Oğuz A, memur Ferhat Y. ve öğrenci İsmail B. mahkemece tutuklandı.

E.Ö, Y.Ş, Z.K. ve G.Z. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Niğde merkezli 4 ilde 18 Şubat'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonda, "ByLock" kullandıkları belirlenen ve aralarında avukatların da bulunduğu 15 kişi gözaltına alınmış, adliyeye sevk edilen 5 avukattan 4'ü tutuklanmış, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR